augustus 23

2 geld mythes die je arm houden

0  comments

De manier waarop jij over geld denkt, kan er gemakkelijk voor zorgen dat je rijkdom opbouwt. Meer geld verdienen kan juist goed zijn, maar het komt er op neer hoe je het waarneemt. Je geldgedachtes (geld mindset) voorkomen mogelijk dat je je ware potentieel bereikt.

Heb je een hekel aan rijke mensen of zet je ze neer als arrogante types?
Als dat zo is, dan heeft dit een negatieve invloed op je relatie met geld. Je onderbewustzijn zal je blokkeren van het bereiken van enige echte rijkdom in welke vorm dan ook. Als jij denkt dat geld een nadeel is in je leven en het je naar beneden haalt, kijk je er door de verkeerde bril naar. Wees je bewust van je geld uitdagingen en hoe je geld waarneemt. Accepteer je huidige realiteit, sta open voor verandering en doe je best om jezelf te verbeteren.

Mythe 1: geld is de wortel van al het kwaad

In tegenstelling tot dit gezegde, is geld niet de wortel van al het het kwaad. Geld is namelijk de wortel naar vrijheid, eindeloze mogelijkheden en overvloed. Met geld kun je namelijk doen wat je echt wil in je leven. Er is een groot verschil tussen geld willen verdienen om meer geld te hebben en meer vermogen te bouwen. Als je gewoon meer dingen verzamelt, en een materialistische overvloed nastreeft, zal uiteindelijk misschien meer geld je niet ten goede komen. Het verzamelen van rijkdom om vrijheid te krijgen is een loyale roeping. Als je van geld houdt, ben je geen oppervlakkige, egocentrische en egoïstische persoon. Je weet eenvoudig wat je wilt doen om je doelen te bereiken.

Mythe 2: ik zal nooit genoeg geld hebben

Je rijkdom opbouwen en je geld verzamelen is allemaal goed, maar hoe moet je daar nu eigenlijk komen? Het hebben van een overvloedige mentaliteit in plaats van schaarste is cruciaal. Geld besparen zit in je mindset. Ik heb verhalen gehoord van mensen die echt goed verdiende en toch arm waren omdat ze elke euro die ze verdienden weer uitgaven.

Leven van loonstrookje naar loonstrookje is als verdrinken. Het maakt je een slaaf van je inkomen. Het doorbreken van de cyclus is echter niet onmogelijk. Als je in een situatie bevindt waarin je eenvoudigweg geen geld spaart en elke cent die naar je toekomt uitgeeft, is het tijd om je financiën te herzien.

Je zult in rijkdom moeten geloven. Zelfs als je nog niet ‘rijk’ bent, zullen je acties en houding je manier van denken weerspiegelen. Dit is wanneer er prachtige dingen gebeuren. Je krijgt die promotie die je altijd al wilde hebben, een groot contract afsluiten of de nieuwe baan waarvoor je zojuist hebt gesolliciteerd. Als je echt gelooft dat je meer waard bent, ben je het ook!

Ware overvloed begint echter met het waarderen van wat je nu al hebt. Wees dankbaar voor wat je hebt en je zult meer krijgen, maar als je nooit gelukkig bent met wat je hebt, zul je nooit genoeg hebben.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!