september 6

7 dingen die rijken mensen weten

0  comments

Misschien denk je dat de rijke mensen beschikken over geheime kennis die hen in staat stelt hun rijkdom te verwerven en dat er zonder deze geheime kennis geen mogelijkheid bestaat om je financiële dromen waar te maken. De waarheid is dat rijke mensen bepaalde dingen weten, maar dat daar niets geheims aan is. Het meeste is gezond verstand en heeft te maken met je manier van denken.

1. Je hebt financiële zekerheid in eigen hand

Rijke mensen houden zelfcontrole over hun financiële zaken. Ze vertrouwen hun geldzaken niet toe aan anderen, omdat zij beseffen dat hun financiële zekerheid voor andere nooit zo belangrijk kan zijn als voor henzelf. Ze zijn bereid te luisteren naar adviezen en ideeën van anderen, maar ze zullen nooit de macht van beslissingen nemen overdragen.

2. Je geld moet voor je werken

Rijke mensen beschouwen geld als een hulpbron die gebruikt moet worden. Zij weten dat wanneer je je geld op de juiste manier aan het werk zet voor je het geld oplevert. Natuurlijk geven zij een deel van het opgeleverde geld uit, maar het andere deel wordt weer ingezet om meer geld mee te creëren.

3. Je moet praten over geld

Het taboe op praten over geld draagt alleen maar bij aan de valse sluier van geheimhouding die over het vergaren van rijkdom hangt. Je zult nooit leren hoe geld werkt, of hoe je geld laat werken voor je, als je niet bereid bent ervoer te praten.

4. Kennis is macht

Rijke mensen zorgen dat ze alles weten over hun mogelijkheden om te investeren. Ze leren hoe geld werkt en ho ze meer geld kunnen verdienen. Ze studeren, stellen vragen en onderzoeken. En als ze iets niet begrijpen, wachten ze met handelen totdat ze het wel begrijpen.

5. Blut zijn is tijdelijk

Dit is wat je hoort van mensen die een fortuin gemaakt hebben, het weer zijn kwijtgeraakt en vervolgens opnieuw rijk zijn geworden. Zij beseffen dat zij het verlangen en de vaardigheden hebben om financiële moeilijkheden te overleven. Hierdoor vervallen zij nooit in de slechte gewoonte te denken dat het nooit meer goed zal komen.

6. Positief denken leidt tot positief handelen met positieve resultaten

Je houding beïnvloedt je handelen en je handelen beïnvloedt datgene wat je krijgt. Rijke mensen weten dat een positieve instelling hun ogen opent voor mogelijkheden die zij nooit hadden overwogen wanneer zij een negatieve instelling hadden. Kansen zetten rijke mensen aan tot onderzoek. Zij zullen zo veel mogelijk aan de weet proberen te komen en vervolgens tot handelen overgaan. En hun handelingen zullen hun naar hun doelen leiden.

7. Het risico kan beperkt worden

Om geld voor je te laten werken, moet je vaak enig risico nemen. Rijke mensen zijn niet bang om risico’s te nemen; in plaats daarvan leren zij hoe zij het risico zo klein mogelijk kunnen houden. Wanneer je weet wat je doet, ben je in staat een goede inschatting te maken van het risico en een goede beslissing te nemen over de vraag of je dat risico aandurft.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!