oktober 14

7 Gezondheids- en rijkdom gewoontes

0  comments

Rijkdom creëren doe je niet alleen door goed je geld te beheren, daar komt meer bij kijken! Van de zeven tips die ik je zo ga geven hoef je ze echt niet allemaal in één keer te gaan toepassen. Kies er één of twee uit om mee te beginnen en als dat vervolgens voor een maand goed gaat kun je een andere toevoegen.

Deze zeven gezonde en rijkdom gewoontes voer ik zelf nu bijna iedere ochtend uit!

En ja ook ik ben begonnen met één ervan en heb het vervolgens langzaam uitgebouwd, want ja het vraagt wel dat je eerder opstaat iedere ochtend om het uit te voeren. Ben jij echter geen ochtend mens dan zou je het ook s avonds kunnen doen! MAAR voor veel mensen blijft het er dan bij door de waan van de dag.

De 7 gezondheids- en rijkdom gewoontes

 • Een positieve en overvloed mindset
  Het liefst vanaf het moment dat je opstaat, dit kan zeker in het begin lastig zijn (ja mijn gedachtes zijn ook niet altijd positief in de ochtend) maar ga ervoor. Mocht dit je zwaar vallen dan kan het helpen om een elastisch armbandje te dragen en iedere keer dat je een negatieve gedachte waarneemt eraan trekken en het loslaten. Je raad het al dat doet pijn aan je pols en daar gaat het om zodat je er bewust van wordt, de volgende stap is deze gedachte omzetten naar een positieve gedachte. Ook positieve affirmaties zijn een goede manier om je dag mee te beginnen.
 • Prioriteiten stellen en plannen
  Dit geld voor alles wat je wil in het leven, maak het een prioriteit en plan het in zodat je zeker weet dat je het gaat doen. Of het nu om een geld doel gaat of een training die je wil volgen zonder het een prioriteit te maken en in te plannen ga je niks doen.
 • Maak tijd en geld vrij voor dingen die je leuk vindt
  Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig als je aan je geld doelen werk, maar vergeet niet dat om je ideale leven te creëren je ook moet leren om te genieten van dingen. Dus waarom wachten totdat je je rijkdom hebt gecreëerd om te genieten van dingen die je leuk vindt. Het gezegde “work hard play hard” is volgens mij een goede omschrijving om dit te rechtvaardigen.
 • Blijf altijd leren
  Je bent nooit te oud om te leren, en zeker in deze tijd dat dingen zo snel veranderen is het van belang dat je blijft leren om bij te blijven. Op welke manier je leert is jouw keuze en de ene keer zal dit zijn door een boek te lezen, een podcast te luisteren of door een online training te volgen.
 • Mediteren en visualiseren
  Dit zijn zeker 2 dingen die tijd van je vragen om te leren als je het niet gewend bent.

Zelf volg ik veel begeleide meditaties omdat voor mij beter werkt dan in stilte te zitten (dan raak ik mijn gedachtes verstrikt en dat is juist niet de bedoeling van mediteren). Ben je hier niet vertrouwd mee, begin dan met een paar minuten per keer en bouw het langzaam op.

 • Zorg dat je water bij je hebt
  Veel mensen gaan de deur uit zonder water terwijl dat de belangrijkste stof is voor ons lichaam (ons lichaam bestaat voor 70% uit water) dus zorg dat je het bij je hebt als je je huis verlaat zodat je wat te drinken hebt als je onderweg bent. Wil je ook nog bijdragen aan het milieu zorg dan dat je eer recyclebare fles gebruikt of een fles die hervulbaar is.
 • Sta vroeg op
  Als je dingen gedaan wilt krijgen die voor jou een prioriteit zijn dan is ‘s ochtends de beste tijd. Sta een uur eerder op en doe de dingen die voor jouw belangrijk zijn zoals bijvoorbeeld hardlopen, mediteren, studeren of werken aan een side hussel (bijbaan).

Ik sta meestal ‘s ochtends 2 uur eerder op dan dat ik de deur uit moet om zo mijn dag relaxt te beginnen en mijn ochtend routine van bewegen, mediteren, visualiseren te doen. Dit geeft mij een heerlijk gevoel omdat ik eerst heb kunnen werken aan dingen die ik belangrijk vind.

Met welke van deze zeven gezondheids- en rijkdom gewoontes ga jij beginnen?

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!