oktober 21

7 mindset blokkades die je stoppen om een leven in rijkdom en vrijheid te leven

0  comments

Mindset speelt zo’n grote rol bij het ontdekken van je zelf om je ideale leven te kunnen leiden. Want je hebt in het leven een doel nodig om je duidelijk te maken welke kant je uit moeten om vooruitgang te boeken.

Het is het verschil tussen rond blijven lopen in wat je al doet of een pad volgen dat je naar je doel brengt.

Zelf ben ik veel negatieve mindset-vallen getrapt en ik weet hoe moeilijk het is om ze te overwinnen. Maar ik weet ook wat de voordelen zijn als je ze overwint.

Er is goed nieuws

Mindset blokkades kun je zelf overwinnen en ben je niet afhankelijk van iets buiten je. Niets uiterlijks hoeft te veranderen. Als je bereid bent om je mindset blokkades onder ogen te zien, dan is succes slechts een kwestie van tijd.

Dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk zal zijn. Het kan zelfs lastig zijn. Op mijn reis moest ik elk van deze mindset blokkades onder ogen zien en die ga ik met je delen en geloof me, het is nooit leuk. Ik kan veel punten bedenken toen ik dacht: “Dat is het, waarom moeite doen?”. Gelukkig bleef ik doorgaan en ben ik nooit gestopt.

Het is zo gewoon voor iedereen om mindset blokkades te ervaren. Het is geen teken van mislukking of zwakte. Zie het als een overgangsrite – één die je moet doorlopen als je je beste leven wilt leiden.

Ik hoop dat je door deze tips, (die ik met je ga delen, over hoe je deze mindset blokkades onder ogen kunt zien.) je met moed en zelfvertrouwen jou weg blijft bewandelen. Je hebt een geschenk om te delen met de wereld en alleen door deze mindset blokkades te overwinnen, kun je het delen.

Vergelijkings mindset blokkade

Onszelf vergelijken met anderen is een geweldige manier om ons vreselijk te voelen. Als je jezelf absoluut moet vergelijken, probeer dan jezelf met JOU te vergelijken. Hoe ben je gegroeid en verbeterd in de afgelopen maand of het vorige jaar? Wat leer je over jezelf en hoe is dat het veranderen van je gedrag en acties ten goede? Zoals je waarschijnlijk al weet is het onmogelijk om te weten hoe het leven van iemand anders achter de schermen is.

Het vergelijken van je innerlijke zelf met hun presentatie aan de buitenkant is als het vergelijken van appels met peren … Je zult nooit echt weten wat er achter de schermen gebeurt, dus waarom moeite doen om te vergelijken? Tenminste als je jezelf tegen over jezelf vergelijkt, weet je het volledige plaatje en kun je verbeteren.

Schaarste mindset blokkade

Heb je dit al eerder gedaan? Dacht je aan een project dat je graag zou willen doen of dat je graag zou willen hebben en zou je het willen googelen om te zien dat je niet de enige bent met dit handige idee? Heeft het zien van mensen die het al deden de wind uit je zeilen gehaald? Er is niets mis met een beetje concurrentieonderzoek doen. Het probleem is wat er daarna kan gebeuren … Velen van ons concluderen dan dat ze het niet meer hoeven te proberen omdat al zoveel mensen het doen.

Deze schaarste-mindset zal je ervan weerhouden om vooruit te komen op je dromen. Wie kan het schelen of andere mensen het al doen? Het betekent dat er waarschijnlijk een markt voor is. En bovendien, als Starbucks die denkwijze zou hebben … denk je dan dat zij nu zo groot waren en in America bijna op iedere straathoek een café zouden hebben? Waarschijnlijk niet. Stel je dus voor dat het leven overvloedig is en dat er genoeg is voor iedereen. Ja het is echt zoals je het gelooft.

Ik kan het alleen mindset blokkade

Probeer jij constant alles zelf te doen? Succes kan niet gebeuren zonder dat je een ondersteunende gemeenschap om je heen creëert. Ik weet dat het niet prettig is om uit onze comfortzone te komen, maar het is zo cruciaal voor je succes. We hebben allemaal behoefte aan realiteitscontroles, een tweede objectieve mening en steun van anderen.

Of het nu gaat om een mentor of een coach of iemand die heeft bereikt wat jij wilt. Het is zo waardevol. Als je nog geen ondersteunende gemeenschap van mensen om je heen hebt, ga dan op zoek naar hen! Denk na over wat je wilt bereiken en zoek mensen die het al hebben. Voordat ik mijn eerste aandelen op de aandelenmarkt kocht volgde ik ook een training en liet ik mij daarna nog één op één coachen om meer zelfvertrouwen op te bouwen dat ik het ook echt kon.

Perfectionisme mindset blokkade

Ik was altijd aan het wachten op het perfecte moment of om perfect te zijn om mezelf daarbuiten te zetten. Ik denk dat je het ermee eens bent dat er nooit een perfect moment is. Deze mindset blokkade is perfect om uitstel te stimuleren en klein te spelen. Vrees voor wat anderen zullen denken of zeggen, is verlammend. We denken dat als we alles perfect maken, we die kritiek kunnen vermijden….

Nee, dat gebeurt toch nooit. Wat we ook doen, we zullen kritiek krijgen. Dat is geen aanklacht tegen je, wat andere mensen van je denken zegt meer over hen. We moeten gewoon een dikker huid krijgen om te zorgen dat het ons niets doet en gewoon lekker onszelf blijven. Het leren gebeurt sowieso op de weg en als je jezelf daar niet neer zet, zul je niet leren om moedig te zijn. Stagneren is vreselijk. Ik ben in die fase geweest en er is niets erger dan wachten op iets dat nooit zal komen.

Vrezen voor fouten mindset blokkade

Deze is nauw verbonden met de perfectionistische denkwijze, maar een beetje anders.
Fouten maken is de angst om het fout te doen, er slecht uit te zien en niet als perfect te worden gezien. Enkele van de meest verbazingwekkende levenslessen die ik heb geleerd, gingen als volgt: ik heb een fout gemaakt, ik accepteer de verantwoordelijkheid ervoor (deze fase doet zoveel pijn!) En ik heb actie ondernomen (mijn excuses, mijn aanpak veranderen, etc.) en vervolgens heb ik hiervan geleerd (beste plek ooit OOIT). Het voelt goed om aan de andere kant van het maken van een fout te zitten.

Fouten maken leert ons alleen lessen die we alleen kunnen leren door fouten te maken. Er is geen andere mogelijkheid. Je hebt ofwel de moed nodig om een fout te maken en de verantwoordelijkheid te nemen, of je speelt klein en komt nooit uit je comfortzone.

Zelf twijfel mindset blokkade

We vragen ons allemaal wel eens af of we wel of niet dat hebben wat nodig is om te slagen. Soms kunnen we nadenken over mislukkingen uit het verleden als bevestiging van ik ben niet goed genoeg om succesvol te zijn. Dit is een belangrijke mindset val. Probeer die ervaringen opnieuw in te kaderen op een manier waarop je ervan kunt leren.

Heb je ooit gefaald? Ja? Dat hebben we allemaal wel eens. En dat betekent niet dat je iets mist wat nodig is om succesvol te zijn. Als je naar je eerdere fouten kijkt via de bril van “Wat heb ik ervan geleerd?” Dan kunnen deze ervaringen je gaan helpen groeien en je vaardigheden verfijnen.

Iedereen faalt wel eens, maar het is geen bewijs dat je niet goed genoeg bent of niet hebt wat nodig is om succesvol te worden.

Mensen plezieren mindset blokkade

Ik pleit er niet voor dat je stopt met om anderen te geven, maar proberen anderen te plezieren ten koste van je authenticiteit is een mindset blokkade, zelfs een grote. Ben je bang om iemand te beledigen of niet leuk gevonden te worden omdat je misschien iets zou zeggen of doen waar ze het niet mee eens zijn?

Er is geen manier waarop je een leven vol passie en vrijheid kunt leiden als je deze gedachte of instelling je acties laat beheersen. Waarom? Omdat als je het te druk hebt om anderen te plezieren, je jezelf niet bent.

Daag jezelf eens uit om iets te zeggen waarvan je weet dat je een weerwoord krijgt (als het maar iets is waar je zeker over bent) en merk hoe dat voelt. Het kan in het begin eng zijn, maar na een paar keer zal het je meer zelfvertrouwen geven. Waarom? Omdat je door je acties jezelf valideert en zegt: “Ik ben goed genoeg.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!