oktober 28

7 mythes over geld, waar of niet waar!

0  comments

Ons brein dient ertoe om ons te beschermen tegen pijn pijnlijke situaties. Echter als het om geld gaat is dit nadelig want je zult hierdoor op hetzelfde geld niveau blijven en niet je rijkdom kunnen vergroten. Deze situatie wordt ook wel de cirkel van feesten en verhongeren genoemd. “Je geld groeit en dan verdwijnt het weer”

Om deze cirkel te kunnen doorbreken moet je eerst afstand nemen van een aantal traditionele mythes over het opbouwen van rijkdom.

 • Rijk worden vereist geen oneerlijk gedrag
  Natuurlijk bestaan er mensen die een fortuin hebben verdiend door fraude of andere oneerlijke praktijken, maar die mensen zijn meestal meer geïnteresseerd in snel rijk worden i.p.v. te leren begrijpen hoe zij met hun geld moeten omgaan. Je kunt financiële zekerheid creëren terwijl je vasthoudt aan je eigen waarden en normen.
 • Je hoeft niet veel geld te hebben om meer geld te creëren
  Kleine bedragen kunnen opgeteld een behoorlijk bedrag vertegenwoordigen als je het geld dat je hebt op de juiste manier gebruikt/inzet. De mentaliteit van armoede is; ‘er is zo’n klein stukje taart, ik kan het net zo goed opeten.’ de mentaliteit van de rijke luidt; ‘ik zou dit kleine stukje taart liever bewaren dan het op te eten en niets over te houden.
 • Geld willen hebben betekent niet dat je zelfzuchtig of kwaadaardig bent.
  Geld stelt je in staat het leven te leiden dat je wilt; interessant, veilig en onafhankelijk. Financiële rijkdom beidt kansen zodat je een rijker leven kunt leiden.
 • Je hoeft je lot niet te accepteren
  De situatie zoals die nu is, is niet noodzakelijk de situatie zoals die moet zijn. De eerste stap op weg naar verandering in het leven op welk gebied dan ook is het verlangen naar iets anders. Alleen wanneer je het verlangen hebt, kun je bedenken hoe je het laat gebeuren.
 • Je hoeft niets op te geven om rijk te worden
  Financiële zekerheid is een keuze, geen opoffering. Natuurlijk moet je soms een keuze maken; misschien moet je vandaag een bepaalde aankoop uitstellen, zodat je later iets anders kunt aanschaffen of doen. Maar ook dat is een keuze. Jij beslist wat het belangrijkste is voor jezelf. Dus wat je vandaag niet koopt of doet is geen offer het is gewoon iets wat niet zo belangrijk is.
 • Je hoeft geen geluk te hebben om je eigen financiële zekerheid te creëren op bepaalde dingen in je leven kun je geen invloed uitoefenen en je zult ongetwijfeld enkele onverwachte tegenslagen krijgen op je route naar rijkdom. Bijvoorbeeld een reparatie aan je auto of je huis die je spaar of investeringsdoelen vertragen. Maar je kunt tegenslagen te boven komen met behulp van je verlangen en zelfdiscipline, zodat je de zaken weer onder controle krijgt.
 • Geld verdienen is geen wedstrijd
  Competitie spoort zeker sommige mensen aan in hun verlangen rijkdom te verwerven, en soms worden deze mensen verleid dingen te doen die zij financieel gesproken eigenlijk niet zouden moeten doen. Maar als je gefocust blijft op je eigen doelstellingen en negeert wat anderen doen (behalve wanneer je ervan kunt leren), dan is competitiviteit geen factor van belang.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

De vier stadia van financiële vrijheid: Een stapsgewijze gids naar onafhankelijkheid

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!