november 24

Angst en zorgen bepalen je leven

0  comments

Bijna iedereen van ons maakt zich af en toe zorgen en is voor sommige dingen bang. Er is vrijwel niets waarover we ons geen zorgen zouden kunnen maken. Over veel dingen moeten we ons toch gewoon zorgen maken of niet soms?

Neem je zorgen en angsten eens onder de loep.

Heb je als eens meegemaakt dat ze je voordeel, blijdschap of genot hebben opgeleverd?

Misschien is het wel veel eenvoudiger dan je denkt om de lasten van negatieve gedachten en gevoelens af te werpen. Zorgen om de toekomst, zorgen om werkloos worden of wat dan ook. Zorgen kunnen je hele leven in hun greep krijgen.

Een zorgenmaker zal natuurlijk onmiddellijk roepen: Ja, maar mijn zorgen zijn toch heel reëel! Moet ik alles dan gewoon negeren en doen alsof alles prachtig is?

Alles negeren is beslist niet zo’n goed idee. Alles als prachtig beschouwen is beter.

Stel jezelf eens een heel eenvoudige vraag:

Helpen zorgen me om dat te bereiken wat ik wil bereiken? Kunnen zorgen wat dan ook beter maken? Als je oprecht over deze vragen nadenkt, zul je vaststellen dat ze dat niet doen.

Aan de andere kant maken angsten en zorgen veel dingen slechter. Het heden, omdat je het onaangenaam maakt, het verleden, omdat het het dan immers het verleden van morgen is. En de toekomst, omdat negatieve gedachten doorgaans negatieve resultaten opleveren. Werp je zorgen toch af!

De toekomst is niet reëel.

Maar dat betekent ook dat alles wat wij ons voor de toekomst voorstellen, zich uitsluitend in ons hoofd afspeelt. En vanzelfsprekend zal de toekomst er anders uitzien dat wij ons voorspellen. Misschien slechter, misschien beter, we zullen het vanzelf merken.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!