november 22

Bevrijd jezelf van de mentale gevangenis “Duur” en ontdek ware rijkdom

0  comments

Afgelopen week viel het mij weer op hoeveel mensen het woord 'duur' gebruiken, zonder echt de diepere betekenis ervan te begrijpen.

Ik ontken niet dat producten duurder zijn geworden, maar ik vermijd bewust het gebruik van het woord 'duur'. Waarom? Omdat het woord onbewust suggereert dat je niet genoeg geld hebt om het als 'duur' gelabelde product te kopen.

Misschien heb je benzine getankt voor je auto, terwijl je tegelijkertijd zegt dat benzine duur is. En wat dacht je van die favoriete frisdrank of koffie van de Starbucks die je in huis haalt, terwijl je eigenlijk denkt of zegt dat het duur is? Het is een gewoonte die je niet zomaar wilt opgeven.

Hier komt de paradox: zolang je het kunt betalen, is het niet duur. Maar is het product goed geprijsd. Anders zou je het echt niet kopen en op zoek gaan naar alternatieven.

En ik vermoed dat jij er ook zo over denkt diep van binnen.

Dus laten we het woord 'duur' schrappen. Dit geeft namelijk ruimte en bevrijdt je uit de onzichtbare gevangenis waarin het woord 'duur' je opsluit.

Want als je het woord duur blijft gebruiken zend je onbewust uit dat je te weinig geld hebt. Maar dat is dus niet zo als je die producten die jij als duur labelt gewoon blijft kopen.

Dus bevrijd jezelf uit die onbewuste, onzichtbare gevangenis en stap in een wereld van meer rijkdom en vrijheid. Het begint allemaal met de kracht van woorden.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!