november 23

Bezit kan soms geruststellend zijn maar ook ballast

0  comments

Een eigen woning of wat spaargeld geeft een gevoel van veiligheid. En dat is een fijn en goed gevoel. Echter heeft bezit ook een keerzijde. Je moet voor het huis werken om het af te betalen. Je bezitting kan onverwachts schade op lopen. Het geld op je spaarrekening verliest zijn koopkracht door de inflatie en op deze manier wordt je bezitting een ballast.

Je bezittingen worden niet alleen financieel een ballast maar ook mentaal.

Want alles wat je bezit vraagt een stukje van jouw energie. Zij dienen je niet alleen, maar jij bent ook hun dienaar. En zonder dat jij het beseft ben je vaak meer hun dienaar dan je bezittingen jou dienen.

Dit valt je vaak pas op als je dingen gaat opruimen. Want wat gebeurt er als je je van dingen ontdoet die je helemaal niet nodig hebt?

Je bevrijdt je geest van hun ballast en krijgt er energie voor terug. Je zult hierdoor meer van je leven genieten, meer plezier hebben in de dingen die voor jou belangrijk zijn. Je zult meer vrijheid en levenslust krijgen.

Je bezit vast veel meer dan dat je denkt.

Want als ik je nu vraag om op te noemen wat er allemaal in je rommel laatje ligt kun je het vast niet eens allemaal op noemen. Of wat er allemaal op zolder staat in dozen.

Dit is niet erg, maar al die spullen eten wel een stukje van je energie op. Zeker op zolder staan vaak dingen die je ooit eens wilde hebben of gebruikte. Maar nu dus niet meer.

Het probleem is alleen dat als je iets niet meer gebruikt, dan heb je er feitelijk helemaal niets meer aan, het is alleen maar ballast. Je kunt je leven daarom een stuk gemakkelijker maken door los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Het ontdoen van spullen die je niet meer gebruikt geeft je ruimte, omdat alles wat je bezit zonder dat je het nodig hebt ruimte in je onderbewuste inneemt. Meer ruimte in je geest hebben is fijn, want op die manier creëer je ruimte voor mooie nieuwe dingen.

Daarnaast maakt ruimte je leven eenvoudiger, omdat je je niet meer om dingen hoeft te bekommeren die je toch niet meer gebruikt.

Dus wanneer begin jij met het opruimen van je huis en je te ontdoen van spullen die je niet meer gebruikt?

Begin gewoon klein, met bijvoorbeeld je rommel la of één kleine kast. En ga zo je huis langzaamaan door. Je zult hierdoor ontdekken dat je heel veel bezittingen hebt die je eigenlijk niet meer gebruikt en die dus rustig weg kunnen.

Zelf doe ik dit met regelmaat en spullen die nog hergebruikt kunnen worden breng ik naar de kringloop winkel. Is het iets wat nog een leuk bedrag oplevert dan verkoop ik het online.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!