januari 26

De deur naar binnen opendoen

0  comments

Als je het geluk toch alleen maar in jezelf kunt vinden, doet zich natuurlijk de vraag voor hoe je daar, in onszelf dan komt.

De kunst die dit mogelijk maakt, is meditatie. Meditatie is niets anders dan de reis naar je kern. Welke manier van mediteren je ook doet het is goed.

Tijdens het mediteren keer je terug naar de bron van je levensenergie en ontdek je wat het betekent om helemaal bij jezelf aan te komen. En natuurlijk ontdek je daarbij ook dat dit niet alleen goed aanvoelt, maar ook zelfverzekerdheid geeft.

Mediteren betekent alles loslaten wat je uit je kern haalt en verwart. Wanneer je mediteert, bevrijd je je van alles wat je geest afleidt en daardoor ook van je eigen apenbrein dat de deur naar geluk verspert.

Wie leert zijn bewustzijn te bevrijden uit de hectische stroom die ons leven bepaalt, wordt niet alleen gelukkig, maar je versterkt ook je gezondheid en je lichamelijke en psychische weerstandsvermogen.

De zeven geheimen van een meditatief leven

 1. Rustig te blijven
  wat er ook gebeurt, onze innerlijke rust kan zo worden versterkt dat bijna niets ons meer uit ons evenwicht brengt. Wie de dingen die gebeuren, en vooral ook zichzelf, niet zo belangrijk vindt, zal het gemakkelijk afgaan om kalm te blijven.

 2. Dingen langzaamaan te pakken
  wie graag doelen wil bereiken die de moeite waard zijn, komt met haast en gejaagdheid niet ver. Vaak is het zelfs beter om een paar omwegen te maken. In elk geval om veel tijd te nemen en vaker eens op de rem in plaats van op het gaspedaal te gaan staan.

 3. Nooit op te geven
  wie voelt dat hij eigenlijk op de juiste weg is, moet volharding ontwikkelen. Vervolgens is het belangrijk om af te maken waaraan je bent begonnen en om je niet door uiterlijk of innerlijke weerstand van de wijst laten brengen.

 4. Mee te geven en ons aan te passen
  flexibiliteit beschermt tegen starheid en vermijdt dat we stuklopen op vaste denkbeelden. Zachtheid en soepelheid helpen om je aan de meest uiteenlopende situaties aan te passen en zachtzinnig en harmonisch met je medemensen om te gaan.

 5. Met weinig tevreden te zijn
  wie sober is, is snel en gemakkelijk tevreden met wat het leven hem/haar geeft. Wie genoeg heeft aan een zonsopgang, heeft geen luxueuze villa nodig en hoeft ook niet zijn hele levensenergie op te offeren aan geld verdienen. Hoe minder we willen hebben, hoe sneller we alles hebben wat nodig is om gelukkig te zijn.

 6. Zachtmoedig te zijn
  met geweld is weinig gewonnen en veel verloren. Wie leert in vrede met anderen maar ook met zichzelf te leven, put zich niet uit met eeuwige conflicten. Afgezien daarvan voelt het natuurlijk ook veel beter om je hart te openen in plaats van verbeten door het leven te gaan.

 7. Bij jezelf te blijven
  je op het wezenlijke concentreren helpt om je kracht te behouden. Wie geconcentreerd blijft, verliest zich niet in de vele afleidingen die tot verstrikking en onrust leiden. Het helpt om krachtig je eigen weg te gaan. Wie geconcentreerd en gecentreerd blijft, zal ook het goddelijke wonder ervaren dat uitsluitend in het huidige ogenblik, in het eeuwige nu, kan worden ontdekt.

Mocht je nog niet mediteren, ga jij er dan vanaf nu mee beginnen om de deur naar binnen te openen?
Of houdt iets je nog tegen?

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

De vier stadia van financiële vrijheid: Een stapsgewijze gids naar onafhankelijkheid

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!