december 13

De Miljonairsformule, speel volgens je eigen regels

0  comments

Wanneer zag je voor het laatst een rijke persoon die bevelen van een ander opvolgde? Mensen die rijk worden, doen wat het beste is voor zichzelf. Dit klinkt misschien egoïstisch, maar ja hoe wordt je anders rijk want er is niemand anders die zorgt dat je rijk wordt.

De eerste regel is dus om zelfstandig te denken en je los te maken van de mensen die je hierin beperken. Oftewel volg niet de kudde maar ga je eigen weg hoe spannend dat ook is. Rijke mensen doen wat en wanneer ze willen.

Geen slappe excuses

met een slap excuus ga je er niet komen en dat is de reden dat rijke mensen er voor zorgen dat ze een manier vinden om de klus te klaren. Hoor jij wel eens succesvolle mensen een excuses verzinnen over de reden waarom dingen niet gaan zoals ze willen? Vermoedelijk niet want dan waren ze niet succesvol.

Het is niet dat ze nooit pech hebben of nooit mindere momenten hebben. Dat hebben ze zeer zeker. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten over wat er misging of waarom er iets niet gebeurd is, pakken ze zichzelf op en gaan weer door. Dit soort moed en doorzettingsvermogen is wat de rijke mensen van de arme mensen onderscheidt. Arme mensen zullen een manier vinden om te verliezen en rijke mensen (mensen die rijk willen worden) zullen een manier vinden om te winnen, zo simpel is het.

Focus

Verwacht niet rijk te worden als je je op de tweede of derde prijs richt. Het proces van rijk worden is niet gemakkelijk, zeker niet als je net begint. Je zult vele uitdagingen tegen komen op je weg naar rijkdom. Hoe je hiermee omgaat zal bepalen of je slaagt of niet.

Er is altijd een oplossing, echter soms duurt het even om die te vinden. Dus bij de pakken neer gaan zitten als iets niet direct lukt zal je niet verder brengen. Je zult moeten blijven vechten voor wat je wilt en dat houd dus in je uitdagingen overwinnen hoe klein of groot ze ook zijn.

Ook als je je uitdagingen overwint kan het zijn dat je plan faalt, shit happens en niks aan te doen. Echter zul je gefocust moeten blijven op je uiteindelijke doel en dus je plan moeten bijstellen om het alsnog te halen. Het gebeurt gewoon soms dat een plan of plannen niet slaagt. Geef jij op na een aantal mislukte plannen of ga jij door met je zoektocht naar rijkdom? Want alleen de volhouder wint namelijk.

Quote: het gaat om de reis niet het resultaat.


Tijdmanagement

Tijd is kostbaar en daarom is het belangrijk dat je goed met je tijd omgaat. Dit is iets wat rijke mensen heel goed begrijpen en daarom hechten zij ook zo veel waarde aan hun tijd, in tegen stelling tot arme mensen. Je zult geen rijke mensen vinden die zich zitten te vervelen. Ja ze hebben net zo als jij last van dipjes of mindere momenten en ontspannen van tijd tot tijd, maar je zult ze hun tijd niet zien verspillen.

Tijd is uiterste waardevol voor hun en dus is het voor jou extra moeilijk om er een stukje van op te eisen. Als je meer waarde gaat hechten aan je tijd, heb je al een grote stap vooruit gezet richting rijkdom.

Gebruik je gezonde verstand

Je hoeft echt geen genie te zijn om rijk te worden. Sterker nog, de meeste rijke mensen zijn vaak helemaal niet de slimste leerlingen van de klas.

Ze zijn eerder slim en street smart (straatwijsheid) dan bijzonder intelligent. Dankzij hun street smartnis weten zij het onderscheid te maken tussen het verliezen van geld en het verdienen van geld.

Quote: Regel 1; verlies nooit geld Regel 2; vergeet nooit regel 1


Leef zuinig

Rijke mensen leven voor een groot deel erg zuinig ook al denk jij misschien van niet. Heb jij je wel eens afgevraagd hoeveel geld je bespaard als je geen merkkleding koopt maar gewoon merkloos, of als je bepaalde dingen eens niet zou kopen?

Sommige mensen worden gewoon rijk door bepaalde dingen niet te kopen die andere mensen constant kopen zoals films, merk kleding, het nieuwste van het nieuwste.

Durf risico te nemen

Zonder risico te nemen wordt je niet rijk, dus wees niet bang en neem af en toe wat risico. Dit is ook één van de manieren waarin rijke mensen verschillen van arme mensen, ze weten dat ze af en toe risico moeten nemen om rijker te worden. Want door risico te nemen weten ze dat ze ook de kans op een grotere beloning kunnen verwachten. Dit houd niet in dat je moet gaan gokken want dat is heel wat anders dan risico nemen.

Gewone mensen gaan voor zekerheid, zij verlangen naar een baan met een vast salaris en leuke secundaire voorwaarden. Dit vinden rijke mensen prima, maar dit is niet voor hun weggelegd. In plaats van een gemiddeld of comfortabel leven willen ze veel meer dan dat een vaste baan hun kan geven.

Ja er zijn ook mensen die rijk zijn en gewoon een vaste baan hebben, echter is dat dan niet wat ze rijk heeft gemaakt in de meeste gevallen.

Conclusie

Je zult dus je eigen regels moeten volgen om rijk te worden en niet opgeven bij de eerste beste uitdaging waar je niet direct een oplossing voor weet. Gebruik je tijd wijs want je kunt je tijd maar één keer gebruiken en neem risico’s die een grotere beloning kunnen opleveren dan dat je het save speelt om zo sneller rijk te worden. Als laatste leef zuinig en geef dus niet meer uit dan nodig is want dat is één van de dingen die je zullen helpen om sneller rijk te worden.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!