december 4

De ontbrekende schakel tussen geld en gevoel, bewustwording

0  comments

In mijn vorige blog over de ontbrekende schakel tussen geld, volwassenheid, ging ik dieper in op de 3 fases van volwassenheid. In deze blog ga ik dieper in op de 2 fases van bewustwording.

Laten we ze eens gaan bekijken.

Visie

Dit stadium zit in de zesde chakra, dat ook wel het derde oog wordt genoemd, hier realiseren we ons dat alles één is. Als je eenmaal de energie hebt ontwikkeld om vrijheid na te streven dan ben je in staat om de handelingen te verrichten die nodig zijn om vrijheid te bereiken.

Waar meditatie de krachtige focus naar binnen is, is visie dat omgekeerd evenredig naar buiten toe. In plaats van de realisatie dat alles één is, zien we overal om ons heen wat mensen nodig hebben en zijn we in staat om die visie te realiseren.

Visie heeft alles met zien te maken, ze stuwt ons levensdoel boven onszelf uit naar de gezondheid en het welzijn van de hele samenleving. Persoonlijke winst kan daar onderdeel van zijn, maar de visie op het geheel is de motor.

Voor veel mensen die in Amerika in de metaalindustrie zijn opgegroeid, blijft Andrew Carnagie zelfs een eeuw na zijn dood een weinig populaire man. Maar de honderden miljoenen dollars die hij gedoneerd heeft om over heel Amerika duizenden bibliotheken te bouwen blijft een klassiek voorbeeld van visie.

Tegenwoordig manifesteert visie zich via het internet waardoor mensen over de hele wereld met elkaar in contact kunnen komen. Maar visie hoeft niet groots, meeslepend en wereldwijd te zijn. Het kan simpelweg beteken dat je je inzet om een klein park te beschermen tegen de oprukkende woningbouw, die het weinig overgebleven groen in gevaar brengt, of dat je doneert aan een goed doel, of doet vrijwilligers werk bij een organisatie.

We begrijpen dat wijzelf, en niemand anders, verantwoordelijk zijn voor wat er in onze wereld gebeurt. Het geeft ons voldoening de mogelijkheden te hebben om iets te doen.

Door visie begrijpen we dat financiële bewustwording in de kern niets met geld te maken heeft, maar met het ontwaken van onze ziel, het ontdekken van onze kracht en onze manifestatie in deze wereld zoals altijd al de bedoeling was. Bewustwording is ons geboorte recht, het is de essentie van vrijheid.

Door visie begrijpen we verder dat geld niet meer dan een kanaal is waardoor onze ziel de wereld betreedt. We hebben net zoveel geproduceerd als we persoonlijk nodig hebben. We ontdekken dat ons vermogen om aan de behoeften van onze families en samenleving tegemoet te komen veel groter is dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Er blijken geen obstakels meer te zijn tussen wat we willen bereiken en wat we doen. We zijn ons ervan bewust geworden dat eigenlijk niets ons eigendom is in de zin van ik gemakshalve “ik en het mijne” noem.

Door dit inzicht wordt het vanzelfsprekend dat we aan onze samenleving bijdragen door terug te geven van wat we hebben ontvangen. Als we veel geld hebben verdiend, kunnen we iets terugdoen via stichtingen en andere non-profitorganisaties. Of we kunnen gewoon iets terug doen in onze leefomgeving.

Aloha

De laatste volmaaktheden zijn wijsheid en vrijgevigheid. Het chakra dat hierbij hoort, zit net boven je kruin. Het is het punt waar we ons verbinden met het universum.

Aloha betekent voor veel mensen niet meer dan “hallo en tot ziens”. Maar in wezen heeft het een veel diepere betekenis. Aloha omvat vriendelijkheid, vrijgevigheid, één-zijn en compassie.

We passen de volmaaktheden vrijgevigheid en wijsheid toe als we geven zonder iets terug te verwachten, omdat we begrijpen dat we leven om er iets aan toe te voegen. We kennen zowel de beperkingen als de mogelijkheden vang geld, maar het heeft ons niet langer in zijn greep. We maken ons er niet meer druk over.

Vanuit kalmte kunnen we elkaar helpen met de vanzelfsprekende vrijgevigheid die in ons hart klaarligt totdat we eraan toe zijn ermee naar buiten te komen.
Aloha komt niet tot stand als je je vastklampt aan de boodschappen over vrijgevigheid uit je jeugd. Het is simpelweg het natuurlijke gevolg wanneer je je ten volle en waarachtig met de werkelijkheid verbindt en je de wereld gaat zien zoals die werkelijk is.

Conclusie

Financieel groeien komt voornamelijk op je mindset aan en dat is de reden dat niet iedereen geld volwassen wordt. De laatste 2 fases van geld volwassenheid heb je net gelezen. Kon je je hierin vinden of zei je hoofd het zal wel, of iets dergelijks?

Dat is je mindset die zich laat horen en zich tegen deze nieuwe info verzet. Dit is heel normaal, echter wat je met deze nieuwe info doet is aan jou. Vind je je leven zo prima en heb je niks te klagen, dan hoef je niks te doen en wens ik j verder een fijn leven.

Denk je nu echter mm, er mag wel wat veranderen in mijn financiële situatie! Dan is het nu tijd om actie te ondernemen, want zonder actie zal er niks veranderen. Kijk wat jij moet veranderen om van de fase waar jij nu in zit naar de volgende te komen.

Vergeet niet, dat je echt niet tot Aloha fase 7 moet komen. Als jij nu bijvoorbeeld in fase 3 kennis zit en doorgroeit tot uiteindelijk fase 5 daadkracht en jij voelt je daar goed dan is het ook goed.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!