december 2

De ontbrekende schakel tussen geld en gevoel, volwassenheid

0  comments

In mijn vorige blog over de ontbrekende schakel tussen geld, de jeugd. Ging ik dieper in op de 2 fases van de jeugd. In deze blog ga ik dieper in op de 3 fases van volwassenheid. 

Laten we ze eens gaan bekijken. 

Kennis

Is de eerste stap naar geld volwassenheid.
Je bent ondertussen wakker geschud en weet dat er iets moet veranderen en gaat dus opzoek naar kennis die je verder kunnen helpen om de spiraal van lijden in relatie tot geld achter je te laten. 

Je zult erachter komen dat je om niet weer zo diep in het lijden te vallen, je je morele gedrag of ethisch handelen zult moeten veranderen en bewaken om zo niet terug te vallen. 

Het stadium van kennis van financiële volwassenheid dat hiermee correspondeert bestaat uit praktische zaken zoals budgetteren (ik noem het liever overzicht creëren in je cahsflow), belastingen en investeringen en heeft zijn basis in betrouwbaarheid en integriteit. Zonder integriteit brokkelen onze systemen en relaties af. 

Het praktische deel van kennis is het proces van financiële planning. Het begint daar waar ons verlagen naar vrijheid in concrete doelen vertalen en waar we met onszelf afspreken ze te realiseren. 

Globaal genomen bestaat financiële planning uit drie stappen:

  1. Identificeer je doelen 
  2. Inschatting van het geld dat je nodig hebt om je doelen te bereiken 
  3. Opstellen van een financieel plan 

Dit pad is een pad van kracht. Kennis is onze derde chakra, dat zich in de zonnevlecht bevindt, de plaats waar onze kracht zit. Het derde chakra is voornamelijk verbonden met het verteringsproces. Kennis de moeilijkste vorm van voedsel die we tot ons nemen en verteren. 

Het vraagt onder andere om een juiste inschatting van je vermogen, je aansprakelijkheid en je vermogen om te sparen. Maar ook inzicht in investeringen, verzekeringen, belastingen, pensioenplanning en algemene economische kennis 

Natuurlijk hoef je dit niet allemaal in één keer te leren, gewoon stap voor stap. Sta je aan het begin van kennis, begin dan met het inschatten van je vermogen en de verantwoordelijkheid nemen voor je geld begin met sparen hierbij helpt het als je een financieel spaarplan hebt. 

Als je dat gedaan hebt is het tijd om verder te kijken naar wat is de beste investeringsmogelijkheden voor jouw vermogen te laten groeien. Is dit investeren in aandelen of vastgoed om zo je pensioen op te bouwen. Wat betreft belastingen, zoek hiervoor externe hulp en zodat je de juiste info voor jezelf of je gezin krijgt. Dit doe ik namelijk zelf ook. 

Inzicht

Ondanks dat je nu vastberaden bent om integer te handelen, kom je erachter dat de wereld om je heen je steeds in verleiding brengt. Om dit te weerstaan moet je een grote dosis geduld gaan ontwikkelen om te voorkomen dat je aan de vele verleidingen van lijden ten prooi valt. 

Ik zie dit bij mijzelf terug bij investeren, ik wil te graag mijn inleg snel zien groeien. Echter bepaald de markt hoe snel dit gaat. Op moment van schrijven heerst er een crisis, en ik zie het als een test hoe geduldig ik ben, want veel investeerders verkopen hun aandelen als gekken ook al is dat met verlies. Waardoor de prijs van aandelen nog sneller zakt en ik nog meer word getest… 

Geduld kun je ontwikkelen door de juiste kennis te vergaren en op jezelf te vertrouwen. Luister naar je hart, wat de vierde chakra in je lichaam is en staat voor inzicht. 

Inzicht leert je hoe je rustig kunt blijven te midden van alle zorgen, spanningen en lijden die in relatie tot geld naar boven komen. 

Als je in een situatie zit van zorgen, spanning en lijden dan spelen je emoties een rol. Echter als je leert om daar mee om te gaan, blijken we in de financiële wereld effectief te kunnen handelen, waar het ons eerder de pet ver te boven ging. Dat is de winst van inzicht. 

Daadkracht

Zodra je de volmaaktheden van ethisch handelen en geduld onder de knie hebt, ben je bevrijd van een groot deel van de wereldse beïnvloedingen. Deze vrijheid laat je toe om de derde volmaaktheid te ontwikkelen: energie, enthousiasme en daadkracht om je doel en vrijheid na te streven. 

Diezelfde daadkracht stelt ons in staat om in de wereld van het geld datgene te vinden wat wij als vrijheid ervaren. Het is de essentie van daadkracht dat je een doel in je leven ontdekt en je energie erop richt om dat te verwezenlijken. Daadkracht bevindt zich in het vijfde chakra, de keel, van waaruit we met autoriteit spreken. 

Het draait om autoriteit in die zin dat we weten dat we ons leven in eigen hand hebben of je nu ondernemer bent of niet. 

Conclusie

Je hebt echt financiële kennis nodig om je financiële situatie te verbeteren. Naast financieel overzicht houdt dat dus in dat je ook een plan moet hebben, wat wil je met je geld doen. Als je dit nu inziet ben je op de goede weg en zul je ook zien waarom geduld hebben en verleidingen weerstaan zo belangrijk is, daar komt je daadkracht om de hoek kijken. Hoeveel daadkracht heb jij om je aan je financiële plan te houden en alle verleidingen die constant voor onze ogen wordt gepresenteerd te weerstaan? 

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

De vier stadia van financiële vrijheid: Een stapsgewijze gids naar onafhankelijkheid

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!