november 22

De val van FTX en de gevolgen er van voor Crypto

Mocht je het nieuws een beetje volgen dat vermoed ik dat je al wel op de hoogte bent van de val van het crypto trading platform FTX. Ondertussen hebben ze ook faillissement aangevraagd.

Als eerste houd de val van FTX in dat heel veel mensen geld hebben verloren terwijl ze het hadden staan op één van de grootste en veiligste platformen die er was moet ik nu zeggen.

Niet alleen kleine investeerders, traders zo als ik hebben geld verloren door de val maar ook grote hedgefunds. Dit alles is gewoon rondweg klote voor iedereen. En laat maar zien dat als bedrijven sjoemelen of dingen doen die niet financieel slim zijn de klanten er de dupe van worden.

De belangrijkste les die je hier uit kunt leren is dat als je geld op een exchange of handelsplatform hebt staan. Het NIET jou geld of crypto is maar die van het platform.

Er is ook het mooie gezegde: not your key, not your crypto.

En ik denk dat dat voor vele mensen nu wel duidelijk is geworden.
Bij mij in ieder geval wel want mijn cashgeld en crypto dat ik bij FTX had staan is voorgoed weg.

Daarnaast is de val van FTX de begin van een wervelwind die door crypto wereld gaat. Want net zo als bij banken lenen exchanges en tradingplatformen crypto aan elkaar. Oftewel wij hebben geen idee bij wie welke crypto echt op de balans hoort te staan.

Dit is onder andere de reden dat BlockFi ondertussen ook hun uitbetalingen van crypto heeft gestaakt. Want ze hebben gewoon niet genoeg financiële middelen in huis om al hun klanten in cash of crypto uit te betalen. De kans dat dit platform valt is groot net zo als Celsius eerder dit jaar.

Het effect wat we nu gaan zien in de crypto wereld is ééntje die bekend is in de gewone financiële wereld. Dit is jammer want crypto op zichzelf is een prima concept en oplossing voor ons huidige financieel systeem.

Alleen zijn er mensen die er verkeerde dingen mee doen om er zelf beter van te worden net zo als in de gewone financiële wereld. En daar betalen wij als burger de prijs voor.

Gevolg het vertrouwen in crypto is gezakt waardoor de prijzen verder zakken.
Hier is niks verkeerd aan want dat houdt in dat we voordeliger crypto kunnen aankopen en daar vervolgens leuke rendementen op kunnen maken in de toekomst.

Ook zullen crypto coins die eigenlijk niks anders dan gebakken lucht zijn (vermoedelijk) verdwijnen omdat ze deze markt beweging niet kunnen overleven. Ik hoop dit van harte want er zijn namelijk heel veel shit coins zo als worden genoemd op de markt en die hebben helemaal geen toegevoegde waarde.

Blijft crypto bestaan?

Ja daar ben ik zeker van net zo als vele andere mensen die er in geloven.
Echter heeft de crypto markt nu wel een opdonder gehad die goed is van de ene kant, maar slecht voor de adoptie.

Daarnaast blijft het een tool om je vrijheid mee terug te krijgen.
Daarom blijf ik ook nog steeds wekelijks/maandelijks bitcoin bijkopen.

Maar laat ik ze niet meer op de exchange of handelsplatform staan, ik verhuis ze NU naar mijn hardware wallet. Zodat de bitcoins die ik heb ook echt van mij zijn.

Heb jij nog geen hardware wallet!

Schaf er dan snel één aan want door daarop je crypto te bewaren zijn ze ook echt van jou. Dit omdat jij dan in het bezit bent van de key. Die anders in bezit is van het platform.

Zo als ik al eerder zei: not your key not your crypto!

En dat is wat je volgens mij echt niet meer wil na de val van FTX en de gevolgen daarvan in crypto land.
Nog geen hardware wallet bestel dan NU je ledeger via deze link. https://ronnyheeg.nl/ledger

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!