december 11

Een financiële crisis hoort er bij

0  comments

Ja het is echt zo. Want iedereen maakt wel eens een financiële crisis mee en daarnaast is die ook heel normaal in onze wereld. En komt die gemiddeld één keer in de 10 jaar voor.

Op moment van schrijven (december 2022) zitten we in een financiële crisis die vele huishoudens over de hele wereld raken en het ziet er nog niet na uit dat deze crisis snel voorbij zal zijn.

Voor nu is het roeien met de riemen die je hebt en van de situatie leren. Zodat wanneer de volgende financiële crisis om de hoek komt kijken jij er klaar voor bent.

Want ik hoop oprecht dat deze crisis je je ogen opent zeker als je ergens halverwege de dertig bent of ouder. Want dan heb je namelijk al een paar financiële crisissen mee gemaakt. Waaronder de dotcom crisis in 2000, de kredietcrisis rond 2010 en weer 10 jaar later de Corona crisis die nog steeds voort duurt.

Ik heb geen idee hoe hard die crisissen je geraakt hebben, maar als ze je geraakt hebben hoop ik dat je er van geleerd had en al beter op deze voorbereid was.

Persoonlijk was ik door al die crisissen niet geraakt, maar de kredietcrisis liet mij wel inzien dat er iets niet helemaal klopt in ons financieel systeem.

De huidige crisis waar we nu inzitten is niet de oorzaak van een griepvirus of het stikstof gedoe of de oorlog in Rusland waardoor er minder gas naar Nederland wordt getransporteerd.

De oorzaak is hoe onze wereld in elkaar zit. Alles draait om macht en geld verdienen ten koste van alles. In plaats van dat we in liefde samen leven en creëren op deze wereld.

Dus is één ding zeker, dit zal niet de laatste crisis zijn.

Het is daarom belangrijk om van deze crisis te leren om zo crisisbestendig te worden zodat je financieel weerbaar bent als de volgende financiële crisis om de hoek komt kijken. 

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!