september 30

Het beheren van je geld begint me een persoonlijk financieel verslag

0  comments

Dit kan ik niet ontkennen, alleen maar bevestigen. Misschien ken je mij al een beetje, dan weet je dat ik al jaren mijn uitgaven en inkomsten bijhoud, echter deed ik dit in het begin zonder verder een plan te hebben. Oké er was een klein plan! Sparen wat er overbleef aan het einde van de maand.

Dat werkte goed voor jaren, maar toen ik de grote mensen wereld in stapte en begon te werken en een eigen huis kocht veranderde het bedrag wat ik maandelijks kon sparen drastisch in de zin van het werd veel kleiner. Het werd tijd om op onderzoek uit te gaan of dat ook anders kan.

Het antwoord is: ja alleen heb je daarvoor een plan nodig en om dat plan te maken heb je een persoonlijk financieel verslag nodig.

In het persoonlijk financieel verslag vind je de volgende gegevens:

  • Wat je maandelijkse cashflow is
  • Wat je nettowaarde is
  • Hoeveel je nodig hebt om financieel vrij te zijn
  • Hoe je financiële doelen ervoor staan
  • Een overzicht van je Activa (bezittingen) en Passiva (schulden)

Note: Volgens Robert Kyosaki is je eigen huis geen Activa maar een Passiva. Echter zul je dit aan een boekhouder of accountant vragen dan zal die zeggen dat je eigen huis een Activa is.

Robert Kyosaki zegt het volgende over Activa; een Activa is iets dat geld binnen brengt of jij nu werkt of niet. Over Passiva zegt hij het volgende; een Passiva is iets dat geld uit je portemonnee/bankrekening neemt.

Als je Gelooft wat Robert Kyosaki zegt, dan houdt het in dat de armen en ook de meeste middenklasse geen Activa hebben maar alleen Passiva.

Nu hoor ik je denken, klopt dit?

Ja ik vind van wel, want je weet nog niet of je huis echt geld opbrengt als je het verkoopt. Kijk maar naar de huizenmarkt crash in 2008. Misschien vraag je dan nu ook af hoe zit het met aandelen of andere beleggingen? Wel dat is hetzelfde, want je weet namelijk nog niet of je winst of verlies erop gaat maken. Maak je er winst op dan is de winst ja Activa, maak je verlies dan blijft het een Passiva.

Waarom het begrijpen van je persoonlijke financiële verslag van belang is

Als je zelf een persoonlijk financieel verslag hebt opgesteld weet je hoe je er voorstaat op dit moment. Aan de hand van die gegevens kun je ook bepalen wat je aan financiële doelen wil stellen (voorbeeld sparen voor een nieuwe auto) en hoe lang je daar over zult doen met het bedrag wat je nu maandelijks kunt sparen. Het begrijpen van deze cijfers is erg belangrijk want dit laat je namelijk duidelijk zien waar je nu staat en hoelang het je gaat duren om bij je doelen te komen.

Dit verslag is je basis om aan je financieel vrijheid te gaan werken.

Ben jij er klaar voor om het heft over je financiële situatie in eigen hand te nemen?
Ja... Begin dan direct en stel het niet uit. Wil je hulp dan ben ik er voor je.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!