september 13

Het verschil tussen de Cashflow van de rijke, middenklasse en arme mensen

0  comments

Wist jij dat er verschil is tussen de Cashflow van rijke, middenklasse en arme mensen?
Vermoedelijk antwoord je nu nee…. Dat is in ieder geval wat ik antwoordde de eerste keer dat ik die vraag gesteld kreeg.

Uitleg Cashflow

Cashflow is niks anders dan hoe je geld stroomt in de zakelijke wereld heet het ook wel kasstroom oftewel hoe stroomt het geld door het kasregister weer naar buiten. Dit wordt nog duidelijker aan de hand van een balans, een overzicht van je activa (bezittingen) en passiva (schulden).

Geld beheren is een serieuze taak

Veel mensen zien het beheren van hun geld niet als serieuze taak en komen daardoor in de problemen. Geld beheren zou net zoveel aandacht moeten krijgen als je baan! Want het is van levensbelang net zoals je salaris want het geeft een gevoel van veiligheid, zeker als je het voor elkaar krijgt om meer geld binnen te laten komen dan uit te geven.

Wat is het verschil tussen de drie cashflows?

Om je het verschil tussen de cashflow van de rijke, middenklasse en arme mensen uit te leggen beschrijf ik ze hier onder stuk voor stuk. Nadat je de drie cashflows hebt gelezen zal je het verschil zeker duidelijk zijn.

Het cashflow patroon van de armen

Je zult deze mensen vaak iets horen zeggen als: “ik leef van salaris naar salaris.” Dit is de ongelukkige realiteit van de armen in deze wereld. Ze verdienen nauwelijks genoeg om hun maandelijkse vaste lasten plus levenskosten (eten & drinken, vervoer, kapper enzovoort) te betalen. Het zijn harde werkers die vaak meer dan één baan hebben om te zorgen dat ze genoeg verdienen. Maar ze vinden het moeilijk om vooruit te komen in deze maatschappij.

De cashflow van de armen ziet er zo uit:

Het cashflow patroon van de middenklasse

De middenklasse leeft ook vaak van salaris naar salaris, maar dit om een andere reden en in andere manier dan de armen.

Deze cashflow wordt door onze samenleving als goed en slim gezien. Deze mensen zullen vaak een modaal tot goedbetaalde baan hebben en een mooi huis met leuke auto. Dit is wat de echte rijken de arbeidersdroom noemen.

Na wat geld opzij gezet te hebben voor hun pensioen (meestal alleen wat ingehouden wordt van salaris), komt het cashflow patroon van de middenklasse aan de orde door geld te reserveren voor leuke speeltjes (om het zo maar even te noemen) en verplichtingen die geen geld binnenbrengen maar juist geld kosten. Ze zijn in de Rat Race beland.

Ze hebben een voor zichzelf een levensstijl ontworpen die hun baan nodig heeft om het te bekostigen, en in de ergste gevallen vraagt om meer uren te werken of een beter betaalde baan te vinden. Worden ze echter ontslagen dan stort hun levensstijl in.

De cashflow van de middenklasse ziet er zo uit:

Het cashflow patroon van de rijken

In deze diagram zie je dat de rijken hun inkomsten uit hun activa (bezittingen) halen die ze bezitten. Ze ontvangen inkomsten in de vorm van huurinkomsten, rente en dividenden.

Zie je hoe de rijken ook aanzienlijk minder algemene verplichtingen en kosten heeft dan de middenklasse? Hierdoor kunnen de rijken een meerderheid van zijn inkomsten weer investeren in het kopen van meer genererende activa.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!