augustus 26

Hoe beheer je je geld op de juiste manier

0  comments

Het managen van je geld is de meest belangrijke taak om je ideale droom leven te kunnen leiden. Helaas ligt de focus van de meeste mensen bij het verdienen van geld. Het gaat er niet om hoeveel je verdient, maar om hoeveel je houdt. Daarnaast is het leren hoe je inkomen op de juiste kunt gebruiken om meer geld/vermogen te genereren.

Er is één ding wat ik ondertussen wel geleerd heb……
Dat is dat alle succesvolle mensen goed zijn in geld managen/beheren.

De gewoonte van het beheren van je geld

Het beheren van je geld is een gewoonte die je je zult moeten aanleren als je dat nog niet gedaan hebt . Het is iets dat je aandacht vereist op een wekelijkse, twee wekelijkse, zo niet maandelijkse basis. Ik geef er de voorkeur aan om mijn financiën elke twee week te beheren, omdat dit me helpt mijn uitgavenpatroon bij te houden en me in staat stelt om aanpassingen te doen als dat nodig is.
Het helpt me ook om betere beslissingen te nemen met het geld dat ik heb. Mijn financiën elke twee week beheren is een gewoonte die ik sinds 3 maanden gebruik, daarvoor deed ik het altijd wekelijks.

Mijn financiën houd ik gewoon simpel in een excel bestand bij, zodat ik het overzichtelijk heb wat mijn inkomsten en uitgaven zijn. Daarnaast houd ik daarin bij hoeveel er op mijn verschillende spaarrekeningen staan.
Er zijn tegenwoordig ook apps en websites waar je je uitgaven in kunt bijhouden. Ik gebruik ze niet, want ik wil het net even wat anders dan die standaard producten.
Mijn excel sheet is simpel en voldoet aan mijn wensen. Door de jaren heen heb ik hem steeds weer aangepast omdat mijn wensen veranderden qua overzicht van wat ik wilde weten.

Hoe beheer je je geld op de juiste manier

Betaal je zelf eerst 10% van je inkomen of als dit op moment niet mogelijk is het percentage wat wel mogelijk is. Want je kan niet leven van loonstrookje naar loonstrookje en financiële vooruitgang te verwachten.

Het doel van het spel is om geld te verzamelen en je eigen vermogen te laten groeien. Als je geld spaart kun je het investeren in aandelen of vastgoed die je een dividend (inkomen) opleveren, of een bedrijf opzetten wat je passief inkomen genereert. Maar om dit te bereiken, moet je je geld beheren!

Stappenplan geld beheren

  1. Bewaar al je financiële papieren op 1 plek (eventueel online)
  2. Zorg dat je een duidelijk overzicht heb van je inkomsten en uitgaven
  3. zorg dat je een overzicht hebt van eventuele schulden
  4. werk wekelijk, twee wekelijks of één keer per maand je overzicht bij
  5. Maak budgetten voor verschillende kosten en spaardoelen
  6. vergeet niet je zelf eerst te betalen
  7. vier je successen

Waarom nu beginnen

Het maakt niet uit hoeveel geld je verdient! Het gaat er om dat je er een gewoonte van maakt om je geld te beheren. Sterker nog je kunt vaak voorlopen op anderen die meer verdienen dan jij, simpel weg door je geld effectiever te beheren. Als je deze vaardigheid niet beheerst kom je een keer in de financiële problemen.

Je hoort vaak die gekke verhalen over mensen die de loterij winnen en alles binnen een paar jaar verliezen. Hoe is dit mogelijk? Het is omdat ze de GEWOONTEN niet hebben ontwikkeld om die hoeveelheid geld effectief te kunnen beheren. Ze hebben niet de discipline en mentaliteit ervoor.

Pas als je hebt bewezen dat je het geld wat je momenteel hebt kunt beheren, dan kun je meer gaan verdienen. Bouw nu de basis voor jezelf, neem verstandige financiële beslissingen, wijs je geld effectief toe en je kunt financieel vrij worden.

Het is niet te laat om te beginnen, doe het nu!

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

De vier stadia van financiële vrijheid: Een stapsgewijze gids naar onafhankelijkheid

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!