september 23

Hoe kom je op dezelfde lijn met je partner over geld (deel 2)

0  comments

In het vorige blog over dit onderwerp heb je kunnen lezen hoe je aan je geld blauwdruk komt. Heb je dit nog niet gelezen, of ben je het vergeten lees dan dat deel eerst. (link naar blog)

Hopelijk heb je door het lezen van deel 1 ook al begrepen hoe geld dus kan zorgen voor problemen in je relatie. Maar mocht je dit nog niet duidelijk zijn dan leg ik het nog even kort uit.

De reden dat geld in relaties voor problemen zorgt is dat je allebei anders bent opgevoed en dus ook andere dingen over geld hebt gehoord en geleerd waardoor je dus ieder een andere geldblauwdruk hebt, geen van beide is goed of fout, ze zijn gewoon anders.

Om elkaar te leren begrijpen is het dan ook van belang om samen het gesprek over geld aan te gaan. Nee het is geen taboe om over geld te praten, het brengt jullie namelijk juist dichter naar elkaar.

Heb je geld date met je partner nog niet gepland doe dat dan nu en volg het drie stappenproces wat ik hieronder beschrijf om op één lijn te komen over hoe jullie je geld uitgeven.

1. Praat met je partner over je geldblauwdruk

Ga met je partner zitten en vertel om beurten je verhaal over hoe je over geld denkt zodat je elkaars geldblauwdruk leert begrijpen, zonder in de reden te vallen of te oordelen. Erken dat beide blauwdrukken van andere mensen en situaties kwamen. Ontdek waar ze vandaan komen, zodat je elkaars angsten en motivaties kunt begrijpen.

Vraag vragen als:

Wat heb je van je ouders gehoord toen je jong was?
Wat zag je als het ging om geld en rijkdom?
Wat heb je ervaren rond geld en rijkdom?

Het hebben van dit soort gesprekken helpt je elkaar beter te begrijpen, en het helpt je beiden om je begrepen te voelen. Dit bouwt vertrouwen op, zodat je vervolgens kunt werken aan het vinden van gemeenschappelijke belangen.

2. Ga akkoord met jullie gezamenlijke gelddoelen

De volgende stap is om die gemeenschappelijke basis te vinden door een compromisoplossing te zoeken die werkt voor jullie beide blauwdrukken.

Vraag jezelf af: “Wat willen we samen? Wat is ons doel hier samen? ‘

Meestal wanneer je een andere blauwdruk hebt dan de andere, wil je uiteindelijk toch hetzelfde in je leven. Het is namelijk vrij duidelijk, niemand wil een kluizenaar zijn of de rest van zijn leven onder een brug leven. We willen van ons leven genieten.

Het draait allemaal om balans en het integreren van jullie blauwdrukken. Dus je zegt: “Dit is ons doel. We willen allebei hetzelfde. ‘

Als je eenmaal je doelen hebt bepaald, wordt de vraag: ‘Hoe werken we de dingen uit zodat we wat geld sparen en wat geld uitgeven in overeenstemming met onze doelen? Hoe kunnen we ons geld in evenwicht brengen en krijgen we elk wat we belangrijk vinden? ‘

3. Heb een systeem voor het beheren van jullie geld

Dit is waar het hebben van een geweldig geldbeheersysteem essentieel wordt, zodat jullie allebei weten hoe je met dingen omgaat.

Als je jullie geld niet beheert, garandeer ik dat jullie geld jullie zal beheren, en dat jullie nooit vrij of comfortabel zullen zijn. Het is gewoon niet anders.

De methode die ik je leer, wordt de Slim Geld Formule genoemd. Het is heel eenvoudig, wat een belangrijk deel is van waarom het zo effectief is.

Het biedt de mogelijkheid om in alle werelden een perfect evenwicht te hebben – om geld uit te geven, plezier te hebben, te sparen en uiteindelijk financieel vrij te zijn. En dat is wat de meesten van ons willen. Waar of waar?

Leer dit systeem of welk systeem je ook verkiest, maar begin overeenstemming te bereiken over jullie doelen en hoe je jullie geld gaat beheren om er te komen.

En wanneer je uit de koers raakt, wat soms gebeurt, kun je teruggaan naar de overeenkomst en zeggen: “Hé schat, ik voel me echt ongemakkelijk. Ik ben bang dat … “Gebruik dat woord – bang. Het brengt empathie naar voren. Open een nieuw gesprek om terug te keren naar dezelfde lijn.

Vergeet niet dat we allemaal een andere geldblauwdruk hebben, en we denken allemaal dat de onze gelijk heeft. Dus om samen te vatten, om op dezelfde lijn met je partner te komen, moet je:

Ze de ruimte geven om te delen wat belangrijk voor hen is en hoe ze dingen zien.
Het eens zijn over jullie doelen.
En tot slot, maak een systeem om dit te bereiken.

Er is geen twijfel dat deze 3 stappen hierboven jullie zullen helpen beiden financieel vooruit te komen.

Financiële Vrijheid betekent nooit meer zorgen maken over geld, nooit te hoeven werken als je dat niet wilt. Het betekent dat je altijd genoeg geld hebt om je basisbehoeften te dekken, maar ook om een geweldige levensstijl te hebben waarbij je niet hoeft te beknibbelen op de geneugten van het leven.

Rijkdom en vrijheid gebeurt niet per ongeluk – om daar te komen, heb je een plan nodig.

Maar maak je geen zorgen, ik ben er voor je als je/jullie hulp nodig hebben!

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!