oktober 17

Hoe negatieve overtuigingen te veranderen, gelukkig te zijn en succesvol te worden

0  comments

Het leven is nu moeilijker dan ooit omdat onze wereld is ontworpen om ons af te leiden. Onze wereld is meer verwarrend dan ooit tevoren in de geschiedenis.

Dit is geen geheim

Depressie en angstcijfers schieten de lucht in. Verslaving is een epidemie. Obesitas blijft stijgen in de wereld. Algemeen ongeluk, gevoelloosheid en ontevredenheid zijn in principe de verwachte norm van tegenwoordig.

Als je leven niet in de richting gaat waarin je wilt dat het gaat, of als je je overweldigd voelt door alles op je bord, dan is dit artikel iets voor jou want je ideale leven in financiële vrijheid ga je anders nooit bereiken.

Je kunt de methoden in dit artikel toepassen en onmiddellijke resultaten zien.

Als je begint om de methode toe te passen die ik je hieronder uitleg, leert je hoe je een bepaald doel kunt bereiken.

Wees dankbaar voor wat je hebt, dit heb je vast al duizend keer gehoord.
Maar wat betekent het eigenlijk om dankbaar te zijn? Het is duidelijk geen lijst die je één keer per jaar schrijft waarvoor je dankbaar bent. Alhoewel dat een nuttige oefening is, is er veel meer aan de hand, hoewel het niet ingewikkeld is.

Dankbaarheid veranderd drie dingen

  1. je verleden
  2. je heden (nu)
  3. je toekomst

Als je je verleden, heden en toekomst niet transformeert, ervaar je niet volledig de voordelen van dankbaarheid. Elke ochtend krijgt je de gelegenheid om een mentale en emotionele toestand te activeren die de hele dag aanhoudt.

Als je je dag goed begint, zul je verbaasd zijn over het momentum dat je kunt creëren. Sterker nog, als je jezelf wat ruimte geeft – ik heb het over 5-15 minuten – van strategische dankbaarheid en visualisatie, dan kun je je hersenen letterlijk de hele dag door op een hoger niveau opereren.

Hier is hoe je de drie methoden van dankbaarheid kunt toepassen:

Je verleden

Één van de belangrijkste strategieën van dankbaarheid om toe te passen, is je geheugen aan het verleden te hervormen. Ja, dat heb je goed gelezen. Je verleden is niet objectief. Integendeel, je verleden is volledig subjectief. Het is een betekenis. Goed of slecht. Blij of droevig. Jij bent de persoon die betekenis toekent aan je ervaringen. Jij bent degene die de betekenis en context toekent aan je ervaringen uit het verleden.

Dankbaarheid stelt je in staat je verleden te herinneren terwijl je volledig gefocust bent op de winst. Wanneer je je verleden positief hervormt in je gedachten, dan ben je nooit meer het slachtoffer van je verleden.

Je heden

Deel één van het transformeren van het heden is het heden waarderen. Het gaat niet om je middelen, maar om hoe vindingrijk je bent. Er zijn mensen met veel minder die veel meer doen met wat ze hebben dan jij.

Het zijn niet jouw omstandigheden, jij bent het.
Je grote probleem is dat je je op je omstandigheden concentreert, je bent eigenlijk veel beter af als je je op je capaciteiten concentreert.

Dit is een krachtige verschuiving.

Je vermogen is altijd boven je omstandigheden. Er is altijd iets dat je kunt doen om je leven te beïnvloeden en te veranderen en in de richting te gaan die je wilt gaan. Dankbaarheid hebben voor de mogelijkheid om te groeien en vooruit te gaan, is hoe je je heden kunt veranderen. Je ziet alle schoonheid in wat je momenteel hebt, en je herkent de geweldige kracht die je hebt om te verbeteren op wat je hebt.

Je toekomst

Je bent de ontwerper van je herinneringen uit het verleden, je huidige ervaring en ook je toekomst. Elke ochtend, tijdens je ochtendmeditatie en of visualisatiesessie, wil je dankbaarheid voor je toekomst ervaren. Visualisatie is veel krachtiger als het mentaal en emotioneel is. Hoe emotioneler de visualisatie, hoe meer je zult geloven en weten dat het waar is.

Dankbaarheid voor je toekomst versterkt je geloof.
Het laat je weten dat je zult slagen, lang voordat je dat doet. Terwijl de meeste mensen worden bepaald door ervaringen uit het verleden, worden succesvolle mensen bepaald door ervaringen in hun toekomst.

Conclusie

Jij bent degene die je levenservaringen creëert.
Jij bent degene die de betekenis van je verleden vormt.
Jij bent degene die bepaalt hoe goed je het zult doen, ongeacht de omstandigheden waarin je je bevindt.

Je verleden, je omstandigheden zijn subjectief, niet objectief. Je omstandigheden zijn een ‘betekenis’ waarmee jij beslist wat je wilt doen.

Focus op je capaciteiten, niet op je omstandigheden. Wanneer je je op je capaciteiten concentreert, realiseer je je dat je de macht hebt om je gewenste toekomst te creëren, ongeacht wat je voor je ziet.

Je leven is ongetwijfeld zwaar. Het is verre van perfect. Er zijn beperkingen die je ervan weerhouden actief vooruit te gaan. Maar in alle eerlijkheid, die beperkingen zitten alleen in je hoofd. Ik kan het weten want ik heb er zelf ook last van, je bent niet de enige.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!