december 9

Ik wil gewoon lekker meedoen met vrienden

0  comments

Als ondernemer snap ik dat je denkt ik moet ook gewoon meedoen met mijn vrienden en dat houdt dus in 2 a 3 keer per jaar op vakantie, veel tijd voor vrienden, een nieuw en groter huis zodra het uit kan, een nieuwe auto om de 3 à 4 jaar.

Echter is dit een grote misvatting, zeker voor ondernemers

Ik snap dat je je vrienden niet kwijt wil maar als je een succesvol bedrijf wil opzetten dan zul je je eigen plan moeten gaan maken. Dit houdt niet in dat je je vrienden niet meer mag zien of niet meer op vakantie mag. Maar wel dat je bewuster gaat nadenken over hoe je je geld uit gaat geven en waaraan.

Want heel eerlijk kunnen je vrienden die vakanties, leuke nieuwe auto wel echt permitteren? Ik heb geen idee en jij waarschijnlijk ook niet want jij kunt niet zien wat er op hun bankrekening staat en hoeveel schulden (leningen) zij hebben om dit allemaal te veroorloven. Dus laat je niet gek maken en doe je eigen ding, misschien dat je vrienden het nu niet begrijpen. Maar zodra jij een succesvol bedrijf hebt doen ze het wel.

Creëer je eigen plan

Je hebt besloten om te gaan ondernemen of je onderneemt al een tijdje en begrijpt nu dat je eigen plan moet creëren om succesvol te worden, wat dat ook betekend voor jou.

Neem in je plan op wat echt belangrijk is voor jou, niet alleen nu maar ook op de lange termijn. Zie dit als je lange termijnplan, heb je echter nog geen idee want je over 5 of 10 jaar wil maak het dan eerst voor een jaar, is dat zelf nog te groot voor je doen dan 6 maanden.

Geef je geld uit aan dingen die er echt toe doen, (is een nieuwe spijkerbroek belangrijker dan een training waar je nieuwe kennis opdoet die je nog jaren kunt gebruiken?) en maak een financieel plan zodat jij bepaalt waar je je geld aan uitgeeft ipv dat je geld gewoon verdwijnt.

“manage je geld, anders managet je geld jou”


Conclusie

Om succesvol te worden als ondernemer zul je dingen moeten laten, dit lijkt misschien op dit moment erg, maar als je er later op terug kijkt als je succesvol bent dan ben je blij dat je die keuze hebt gemaakt.

Om jezelf richting te geven is het hebben van een plan een must. Hierin neem je op wat je wil bereiken en wat daarvoor nodig is. Daarnaast stel je ook een financieel plan op dat je steunt om je doelen te halen en ervoor zorgt dat je geld niet zomaar verdwijnt.

Vraag jij je nu af hoe je zo’n financieel plan maakt, neem dan even contact met mij op. contact@ronnyheeg.nl

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!