augustus 13

Investeer eerst in jezelf

0  comments

Investeren in jezelf is misschien wel de meest winstgevende investering die je ooit doet. Het levert niet alleen toekomstige rendementen op, maar levert ook vaak een actuele pay-off op. De beste manier om een leven van betere kwaliteit te bereiken, om succesvol, productief en tevreden te zijn, is prioriteit te geven aan investeren in zowel je persoonlijke als professionele groei. De inspanning die je levert om consequent in jezelf te investeren, speelt een grote rol bij het bepalen van de kwaliteit van je leven en in de toekomst.

Ontwikkel je vaardigheden

het verbeteren van je vaardigheden betekent niet altijd investeren in het hoger onderwijs, hoewel dat zeker een optie is. Investeren in je kennis en vaardigheden kan op vele manieren. Bovendien is het uitbreiden van je kennis niveau en vaardigheden niet beperkt. Dus investeer in je zelf.

Dus volg een opleiding, een training, een workshop of een seminar. Het maakt niet uit wat je doet als je het maar doet om je kennis te vergroten in iets waar je interesse ligt.

Want er is zoveel informatie beschikbaar over vrijwel elk denkbaar onderwerp. Lees boeken, artikelen, alles gerelateerd aan het talent of de vaardigheden waar je aan wilt werken. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Abonneer je op publicaties, lees blogs van experts en volg het laatste nieuws.

Zoek een mentor

Als je serieus wilt investeren in jezelf en je toekomst, zoek dan iemand om je te begeleiden, vooral in een vaardigheid waar je je echt goed in wilt ontwikkelen. Je zult verrast zijn door hoeveel experts die bereid zijn hun kennis en ervaring met je te delen als je het gewoon vraagt. In feite zou je meerdere mentoren moeten zoeken, elk met hun eigen vaardigheden.

Het vinden van iemand om je te begeleiden, zal je helpen onnodige fouten te voorkomen die de mentor in het verleden zelf heeft gemaakt. En je de mogelijkheid bieden om nieuwe vaardigheden en technieken te leren, dat zal een onschatbare inspiratiebron zijn.

Neem deel aan creatieve activiteiten

het is geweldig om creatief bezig te zijn in je leven omdat het bepaalde delen van je brein ontwikkelt. Het leert je ook hoe je anders moet denken terwijl je plezier hebt met iets anders. In plaats van tijd doorbrengen in een bar, aanmelden voor een creatieve workshop of kunstles, een kamer in je huis opnieuw inrichten of creatief schrijven. Wat je ook kiest het zal je leven leuker maken.

Ga bewegen

Dit is een no-brainer! Door regelmatig te bewegen, investeer je in een gewoonte die zorgt voor een gezonde geest en een gezond lichaam. De voordelen van lichaamsbeweging omvatten ziektepreventie, beter humeur, lager lichaamsvet en gewicht, verhoogde energie, betere slaap en een verbeterd seksleven. Er zijn zoveel verschillende manieren om te bewegen, dus zoek iets wat jij leuk vindt.

Voor mij, is dat door de weeks geregeld wandelen en thuis sporten om zo lekker in beweging te blijven.

Eet gezonder

Door betere voedsel keuzes te maken en aandacht te schenken aan je dagelijkse voeding, zul je in de toekomst veel gezonder zijn. Je zult er beter uitzien, je beter voelen en je kans om langer te leven aanzienlijk vergroten. Gezonder eten kan zelfs je humeur beïnvloeden, en dat beïnvloedt elk ander aspect van je leven.

Lees boeken

Lezen is een fantastische manier om in jezelf te investeren. Het is ook een relatief goedkope activiteit en kan zelfs vaak niets kosten. Met de komst van de Ereader is het nog gemakkelijker om fantastisch leesmateriaal te vinden. Regelmatig lezen heeft enorme voordelen.
Het stimuleert je verbeeldingskracht, verbetert je vocabulaire, vergroot je algemene kennis, helpt je ontspannen, helpt je bij het oplossen van uitdaging en het kan enorm vermakelijk zijn. Bijna alle grote leiders in deze wereld brengen wekelijks zo niet dagelijks tijd door met lezen

Welke investering ga jij in jezelf doen na het leven van dit blog?

Laat het mij weten in een reactie hier onder.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!