december 20

Je ego is je financiële vijand

0  comments

Je ego is niet je beste vriend en dat geld ook zeker voor je financiën want de wereld geeft ons geregeld uitdaging om van te leren, alleen kan je ego ervoor zorgen dat je die kans niet grijpt.

Laten we eens terugblikken in de geschiedenis

Herinner jij nog de financiële crisis van 2008? Ja goed, wat heb je ervan geleerd? En dan bedoel ik dat natuurlijk op financieel gebied.

Want heel eerlijk was dat niet een moment waarop je financiële situatie werd blootgelegd? Het gebrek aan verantwoordelijkheid, het leven op krediet, de hebzucht, de oneerlijkheid, de trends die echt niet langer door konden gaan.

Voor sommigen was dit een waarschuwing en misschien ook voor jou. Andere mensen zijn gewoon doorgegaan en ja jij misschien ook en dan ben je een paar jaar later financieel weer op exact dezelfde plek beland als toen de crisis begon. Mocht jij gewoon financieel op dezelfde voet zijn doorgegaan dan heb je dus niks van de crisis geleerd en zul je de volgende keer dat er een crisis zich voordoet nog harder geraakt worden.

O we zitten nu in die volgende crisis

En word je mentaal en financieel ook harder geraakt door deze crisis?

Ja... mooi hopelijk leer je er deze keer iets van en ben je er de volgende keer mentaal en financieel beter op voorbereid, want ik kan je vertellen er komt zeker nog een volgende. Zeg tegen je ego ik hoor je maar ga NU toch echt iets doen aan mijn financiële kennis en situatie.

Is dit je eerste crisis die je meemaakt doe er dan je voordeel mee en leer ervan. Want de les die je geleerd wordt kan je veel tegenslag in de volgende crisis besparen. Zegt je ego nu van er komt geen volgende keer of ik hoef niks te veranderen zeg dan netjes tegen je ego ik hoor je maar ik ga toch lekker mijn eigen weg en ga iets aan mijn financiële kennis en situatie doen.

Quote: De wereld breekt iedereen en na afloop zijn velen sterker op de gebroken plekken. Maar wie niet breekt, wordt gedood.

De wereld kan je de waarheid laten zien, maar niemand kan je dwingen die te accepteren. En dat is precies wat je doet als je een crisis na afloop negeert en gewoon op dezelfde manier doorleeft als daarvoor.

Je mag de crisis van 2008 en ook deze huidige wel als een grote puinhoop zien die ons een kans biedt om vooruitgang in ons eigen leven aan te brengen. Luister dus niet naar je ego die waarschijnlijk iets zegt van het komt wel weer goed zodra de crisis voorbij is en je hoeft echt niks te veranderen.

Want als je dat wel doet dan kan ik je verzekeren dat de volgende crisis je nog harder zal raken. Kijk maar naar het verschil wat de impact van de crisis van 2008 was en de huidige, deze is vele malen erger!

Ga aan de slag met je financiële kennis en zorg dat je er financieel gezond voor komt te staan zodat jij zo goed mogelijk bent voorbereid op een volgende crisis.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!