oktober 4

Je zult nooit rijk worden totdat je deze 9 dingen begint te doen

0  comments

Rijk worden gaat niet alleen om geld! Eerlijk is eerlijk, geld is fijn maar niet alles. Want wat heb jij liever al het geld van de wereld of de tijd en het geld wat je nodig hebt om de dingen te doen in je leven die je graag zou willen doen?

Als je antwoord is:  alle tijd en het geld wat nodig is om de dingen te doen die je graag wil doen in je leven, lees dan snel verder.

Allereerst nog een waarschuwing!

Mensen die succesvol lijken (vanuit ons oogpunt) zijn niet altijd rijk en mensen die er rijk uitzien zijn niet altijd succesvol.

Wat voor jouw rijkdom is mag je zelf bepalen

Maar voor mij is het een combinatie van doelen halen, tijd hebben om de dingen te doen die ik wil in het leven met de financiële middelen om dat alles te bekostigen.

9 dingen die de rijken doen:

 • Actie nemen
  Ze gaan niet zitten wachten maar nemen direct gerichte actie om resultaat te behalen.
 • Geloof dat je rijk kan zijn
  Als je dit namelijk niet geloofd, zal het ook nooit gebeuren.
 • Er rijk uitzien betekend niet altijd dat iemand ook echt rijk is
  Vergelijk je zelf niet met anderen, maar bepaal voor je zelf wat rijkdom is.
 • Betaal je zelf eerst
  Zodra je salaris hebt ontvangen boek je een deel daarvan over naar een spaarrekening, waar je het vervolgens laat staan en er alleen afhaalt voor investeringen. (zie blog betaal je zelf eerst)
 • Neem risico
  Stap uit je comfortzone en neem risico, begin met kleine risico’s om er vertrouwd mee te raken en maak ze vervolgens groter. Zorg wel dat het gecontroleerde risico’s zijn want dat is ook wat de rijken doen.
 • Neem verantwoordelijkheid
  Het maakt niet uit of je succes hebt of hebt gefaald, neem er verantwoordelijkheid voor en schuif het niet op iemand anders af. Leer van je fouten en falen om zo beter te worden.
 • Omgeef je met goede mensen
  Je bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meest mee omgaat, dus omgeef je met mensen die verder zijn dan jou en dezelfde waarden hebben.
 • Zeg NEE
  Nee zeggen hoort er bij (de rijken zijn hier goed in!), niet tegen alles maar wel tegen dingen die niet bijdragen aan jouw doelen. Daarnaast is tijd geld, en je tijd kun je maar één keer uitgeven dus besteed het aan dingen die jij belangrijk vindt.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!