januari 5

Onze tijd is beperkt

0  comments

Onze tijd is beperkt, de uitdrukking luidt eigenlijk “tijd is geld” maar in tegenstelling tot geld kun je niet gemakkelijk meer tijd verdienen.

Een dag heeft 24 uur en dat zal nooit meer worden, wat we ook doen. Ook weten we niet hoeveel jaren we nog hebben te leven. Dit geeft ons dus geen aanleiding voor tijdsverspilling. Want we weten allemaal dat het leven zomaar kan eindigen.

De kortstondigheid van ons leven is geen reden om sneller te gaan leven, maar juist langzamer. Want jachtigheid en tijdsdruk zorgt er alleen maar voor dat je tijd nog korter wordt. Anderzijds leveren innerlijke rust en een alert bewustzijn ons meer tijd omdat we meer baas worden over ons zelf.

Door de baas over jezelf te worden kun je je tijd claimen, hierdoor word je ook gelukkiger en wie wil dat nou niet?

Nu zul je misschien denken, maar ik moet zo veel en kan echt niet rustiger leven om mijn tijd claimen voor dingen die ik leuk vind/ blij van wordt.

Als je dit denkt is dat waar, als je ervoor open staat dat dit wel mogelijk is dan zul je een manier vinden om het dit te kunnen realiseren.

Ik spreek hier uit eigen ervaring. Heb jaren hard gewerkte en was altijd druk.

Als ik daar nu op terug kijk had ik dat graag anders gedaan. Maar ik weet ook dat ik hier op aarde mijn eigen lessen heb te leren en dit is er dus één van.

De start van de Corona-crisis was het moment waarop mijn wereld in elkaar viel en nu twee en half jaar later leef ik een stuk rustiger en laat ik de buitenwereld steeds minder bepalen hoe ik mij voel of mij op te jagen.

Elke beslissing die je maakt hoe klein die ook is kan je helpen om meer te genieten van je leven.

Ga je voor Netflix kijken of voor een gezellige avond met familie of vrienden?

Jij bent de meester van je tijd. Je hebt zelf in de hand of je van elke seconde ten volle geniet of dat je kostbare tijd verspilt. Tijd is weliswaar niet in geld uit te drukken, maar hoe zou het zijn als elke minuut van je leven een euro waard was?

Zou je dan echt bereid zijn om daarmee te betalen voor een “stompzinnige” Netflix serie of film, saaie ontmoetingen met oninteressante mensen, overbodig geklets en ga zo maar door.

Of zou je die liever willen inwisselen voor blijdschap, oprecht genieten, innerlijke vrede, de omgang met goede vrienden en je dierbaren of andere waardevolle ervaringen.

Ik denk dat het antwoord hierop niet zo moeilijk is...

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!