februari 8

Soepel worden

0  comments

We raken onze lichamelijke soepelheid kwijt als we altijd alleen maar zitten en ons lichaam nauwelijks gebruiken. We raken onze geestelijke flexibiliteit kwijt als we ons nooit met iets nieuws inlaten en onze geestelijke vermogens niet gebruiken.

Onze geestelijke vermogens met name onze creativiteit vormen een deel van ons mens-zijn. Je hoeft geen genie te zijn om te kunnen dromen, om creatief te zijn, om je ogen open te doen en van alles te kunnen genieten wat de natuur je schenkt.

Creatief zijn betekent bewust beweging in het bekende te brengen

Zodat als er iets nieuws in de wereld komt, iets dat nog niet eerder zo heeft bestaan. En dat kan ieder mens. Gewoon door iets anders te doen dan anders. Door de geestelijke wereld een beetje in beweging te zetten.

Om te kunnen leren moeten we veranderbaar zijn, dat wil zeggen: ons van vooropgezette meningen bevrijden, geestelijke oogkleppen afdoen en ons openstellen voor wat er allemaal mogelijk is in de wereld. Hoe opener je de wereld tegemoet treedt, hoe meer rust je zult ervaren in plaats van onrust.

De wereld biedt ons ontelbare mogelijkheden en sommigen kun je nu nog niet eens zien omdat het nog niet de juiste tijd is of omdat je nog dingen mag leren voordat je ze kunt zien.

Onze geest zit zo in elkaar dat hij voortdurend naar zin, naar begrip en naar nieuwe mogelijkheden zoekt. Innerlijke ontwikkeling is het levensprincipe van de mens.

Hoe meer je je inspant om inzichten te verwerven, hoe opener je voor nieuwe dingen gaat staan. Waardoor je meer bewegingsvrijheid geeft aan je geest.

Het geheim van aanpassingsvermogen

schuilt in het bewegen van de geest en daarbij in de kern te blijven. Het geheim ligt in de kust om harmonie tussen binnen en buiten tot stand te brengen en daarvoor moet het eerst in onszelf in harmonie zijn.

Meestal heerst er wanorde in onszelf. Een deel wil dit en een ander deel wil wat anders. 

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!