augustus 11

Tijd is geld

0  comments

Je hebt misschien vast wel eens van deze gezegde gehoord. Maar wat betekent het nu. Wel ik heb even mijn grote vriend Google search gebruikt om te kijken wat er op het internet wordt gezegd.

Volgens het Nederlandse woordenboek betekent het gezegde tijd is geld: zaken zo snel mogelijk voor elkaar krijgen is het goedkoopste.

Raadpleeg je de Nederlandse encyclopedie dan vermeld die dat het om een vertaling gaat uit het Engels. Tijd is geld, waarmede bedoeld wordt dat wie met de tijd die hij heeft zijn voordeel weet te doen geld kan verdienen.

Geweldig die uitleg van tijd is geld

Maar gaat het dan nu echt alleen om geld verdienen? Nee… Want heb jij er wel eens bij stilgestaan dat tijd één van de weinige dingen is die je nooit meer terug krijgt zodra je het hebt besteed?

Oftewel je tijd op deze aarde is kostbaarder dan je geld, want geld kun je weer terug verdienen maar tijd niet.

De tijd vliegt

Tijd is ontastbaar en kan op het ene moment je vriend zijn en op een ander moment je vijand. Je herinnert je vast nog wel een situatie waarin je wou dat de tijd sneller ging, op dat moment is dus de tijd je vijand. Het feit is dat je met tijd zult moeten leven of je het nu leuk vind of niet.

Geef je tijd een hogere waarde

omgaan met tijd is iets wat de meeste mensen op de automatische piloot doen. Op die manier is je tijd dus ook weinig waard. Ga jij gecontroleerd met je tijd om door echt dingen te doen die jij leuk of belangrijk vind dan wordt je tijd in één keer veel meer waard.

Doordat veel mensen op de automatische piloot leven in deze drukke maatschappij voelen zij zich ook nog eens opgejaagd door de tijd. Maar zodra je beseft dat tijd slechts relatief is kun je het ook naar de achtergrond verplaatsen.

Probeer eens een dag van iedere minuut in je leven te genieten. Oké misschien iets te veel gevraagd, begin met een uur of een middag wat jou het beste past maar doe het. Want hierdoor groeit je besef van tijdswaarde.

Tijd is dus geld

Of je nu je tijd gebruikt om geld te verdienen of om te genieten je kunt er dus een waarde aanhangen. Wat dus inhoud dat het gezegde “tijd is geld” waar is.

Wil je het maximale uit je tijd halen en genieten dan is het dus van belang dat je allereerst doet wat je leuk vind en ten tweede dat je qua geld verdienen zo productief mogelijk bent om ze veel mogelijk geld in een korte tijdsbestek te verdienen.

Doe je dit beide dan is je tijd echt veel waar.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!