augustus 16

Verlang jij naar financiële vrijheid?

0  comments

Verlang jij naar financiële vrijheid? Stel jezelf dan de volgende vragen
(en vraag je partner als je die hebt):

Ben je blij met je bestaande levensstijl?
Heb je een zinvolle balans gevonden tussen het leven, werken en vrijheid?
Houd je van je werk en vind je een doel in de dagelijkse routine?

Dit kunnen moeilijke vragen zijn om zo even te beantwoorden, maar ze bieden veel informatie over je verlangen naar financiële vrijheid. In mijn ervaring kunnen reacties worden onderverdeeld in drie brede categorieën.

1. Werk is zinvol

Mensen die hun doel en vervulling in een carrière vinden, zullen misschien nooit willen stoppen met werken. Dat is prima en respectabel. Je kunt doorgaan met werken en financieel vrij zijn de twee sluiten elkaar niet uit.

Zelfs als je geen zin hebt om te stoppen met werken, geloof ik nog steeds dat financiële vrijheid gunstig is. Spaar daarom in ieder geval genoeg om “tijdelijke vrijheid” te bereiken, dit geeft je financiële rust.. Er is altijd een mogelijkheid dat je je werk kwijt raakt, je levensomstandigheden kunnen veranderen. Een aantal problemen kunnen (gedeeltelijk) met dat geld dan worden verholpen.

2) Werk is oké, maar noodzakelijk

Een andere groep individuen is enigszins onverschillig voor werk. Als je in deze groep valt, houd je waarschijnlijk niet van werk, en het is niet je brandende passie, maar het is draaglijk en het betaalt de rekeningen. Er zijn goede dagen en slechte dagen, maar de algemene trend kan worden omschreven als neutraal en noodzakelijk.

In deze situatie zou je verlangen om financiële vrijheid te bereiken en omgekeerd evenredig moeten zijn aan je minachting voor werk. Als je op het werk steeds ongelukkiger wordt, moet je harder werken om je spaarbedrag te verhogen, omdat financiële vrijheid je in staat zal stellen van loopbaan te veranderen of helemaal te stoppen met de ratrace.

3) Het werk is saai, verschrikkelijk en verpletterend voor de ziel

Als je je in deze groep bevindt, moet financiële vrijheid je hoogste prioriteit hebben. Als je echt je baan haat, zou je bereid moeten zijn om offers te brengen om te ontsnappen aan je baan. Dan kan het besparen van onnodige uitgaven, het nemen van een bijbaan je helpen bij het bouwen van je vermogen. Je zult tijdelijk zoveel mogelijk moeten besparen, om je geld vermogen te laten groeien, zodat je zo snel mogelijk van loopbaan kunt veranderen.

Door je te richten op financiële vrijheid, kan je perspectief worden getransformeerd. Je kunt gaan van slordigheid tot 40 jaar gevreesde arbeid tot het ontwerpen van het leven dat je wenst. En je kunt snel vrijheid vinden als je je geld, tijd en energie voor dat doel inzet.

Het punt is dit, tijd (geen geld) is je meest waardevolle bezit. Als de tijd die je op het werk doorbrengt je ellendig maakt, spaar dan genoeg geld om te stoppen en ga een nieuwe baan zoeken. Het leven is te kort om dagelijks ellendig te zijn.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!