december 6

Waarom haalt de ECB uit naar bitcoin

0  comments

Op 30 november haalt de ECB hard uit naar bitcoin.
Na het artikel gelezen te hebben moet ik eigenlijk lachten.

Want als ze echt geloven dat het over en uit is voor bitcoin waarom spenderen ze dan er dan nu een artikel aan!?Ik vermoed dat ze juist banger worden dan dat ze al waren.

Want na de val van FTX is het geloof in bitcoin niet gedaald. Daarnaast kan het zijn dat ze meer tijd nodig hebben om de CBDC (central bank digital currency) te ontwikkelen/uitrollen.

Maar goed als bitcoin geen alternatief is voor het het huidige geld systeem dan is dat CBDC het ook niet. Want die is vanaf het moment dat die bedacht is al zo verrot als wat (mij woorden).

Goed weer terug naar bitcoin

Bitcoin zou heel veel stroom gebruiken en veel te traag zijn voor betalingen. Als eerste bitcoin gebruikt minder stroom dan ons huidige financieel systeem in zijn geheel. Daarnaast kun je nu heel snel betalingen doen via het lightning netwerk.

Voorbeeld: ik stuur jou een betaalverzoek via het btc lightning netwerkt en jij betaald die dan heb ik binnen een paar seconden het bedrag ontvangen. En ja daarnaast maakt het niet uit waar ter wereld wij zijn.

Oftewel in mijn ogen gaat betalen veel sneller, vooral als ik in Nederland ben en jij bijvoorbeeld in Amerika. Want dat gaat via de bank veel trager.

Al met al blijf ik in bitcoin geloven.
En jij?


PS: Ben jij in het bezit van crypto! Bewaar die dan niet op handelsplatformen of exchanges. Maar bewaar ze veilig op een hardware wallet zo als een Ledger. Aan te schaffen via https://ronnyheeg.nl/ledger

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

Geld verdienen en Verlangen
Is dit je laatste kans?

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!