november 14

Zorg voor financiële noodvoorzieningen

0  comments

Geld sparen is leuk als je een doel hebt! Maar het is minder leuk als je in één keer onverwachtse uitgaven hebt aan iets wat stuk gaat en gerepareerd of vervangen moet worden. Want dat houdt in dat je geld van je spaarrekening moet halen en dat doet pijn want je spaardoel komt weer iets verder van je af.

Vertel mij niet dat je dit niet kent, want ik heb het zelf ook geregeld meegemaakt in het verleden en zelfs met de oplossing die ik heb geïmplementeerd doet het mij nog pijn, gelukkig wel minder omdat ik erop voorbereid ben, maar omdat je nooit weet wanneer deze onverwachtse kosten komen raakt het mij toch iedere keer. Alleen beïnvloedt het niet meer mijn spaardoelen.

De oplossing, open een noodvoorzieningen spaarrekening

Door een aparte spaarrekening te openen waar je maandelijks wat geld op overboekt voor onverwachtse uitgaven kun je zorgen dat onverwachtse uitgaven je minder hard raken.

Ja het zal je vast nog een beetje pijn doen, maar minder dan dat als je geen aparte rekening hebt waar je geld op hebt staan voor dit soort uitgaven.

Je noodvoorzieningen spaarrekening vullen

Je zult je nu vast afvragen hoeveel geld heb ik nodig voor mijn noodvoorzieningen rekening? Wel dat ligt er voornamelijk aan bij welk bedrag jij goed slaapt. Vermoedelijk is dat een bedrag wat je niet zo één twee bij elkaar gespaard hebt en daarom raad ik je aan om het volgende te doen.

1. Spaar eerst genoeg zodat je je dagelijkse boodschappen en vaste lasten kunt betalen voor 3 maanden.
Dit is dus zonder extra uitgaven zoals kapper, bioscoop, uit eten enzovoort. Dus alleen je basis dagelijkse boodschappen om te kunnen overleven.

2. Heb je voor 3 maanden budget op je noodvoorzieningen rekening staan spaar dan verder naar een budget voor 6 maanden.
Op die manier kun je het A) langer uithouden zou je zonder werk komen te zitten en B) kun je het minimaal 3 maanden uithouden als je zonder inkomen komt te zitten en ook nog eventueel iets laten repareren of vervangen als er iets stukgaat in je huishouden.

3. Spaar door totdat je een bedrag bij elkaar hebt waardoor je gerust kunt slapen.
Hoe groot dit bedrag is zul je zelf moeten bepalen. Maar het gaat erom dat je je financieel veilig voelt met dat bedrag achter de hand. Heb je geen idee dan raad ik je aan om door te spaart totdat je een bedrag hebt wat groot genoeg is om 12 maanden je dagelijkse boodschappen en vaste lasten kunt betalen.

Wat te doen als je noodvoorzieningen spaarrekening gevuld hebt

Allereerst van harte gefeliciteerd als je hem tot je maximumbedrag hebt gevuld. Dit gaat je veel financiële stress besparen en nu kun je beginnen om te gaan sparen voor andere spaardoelen zoals een nieuwe auto, je droomhuis of meer geld in je investeringen steken. Wat je ook doet blijf sparen of investeren zodat je een mooi pensioen kunt hebben.

Geniet van je reis naar meer rijkdom en vrijheid.Interessante blogs

De vier stadia van financiële vrijheid: Een stapsgewijze gids naar onafhankelijkheid

Mis nooit meer een goed verhaal...

 Schrijf je in voor de rijkdom en vrijheid inspiratie!